castell sant marçal

Imatge d'una visita guiada al Castell de Sant Marçal | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

 

 

 

 

El Castell de Sant Marçal torna a obrir les seves portes als visitants. Aquest edifici històric ubicat a Cerdanyola del Vallès és un espai emblemàtic de la ciutat que ha passat al llarg de la història de fortalesa medieval a torre d'estiueig. La visita guiada, que es farà el diumenge 24 de febrer, requereix inscripció prèvia que es podrà fer a partir del 14 de febrer al telèfon 935 804 500.

 

  

  

L'activitat està organitzada pel Museu d'Història de Cerdanyola. Les persones assistents a l'activitat programada participaran en un recorregut històric guiat per l'exterior del castell. La visita començarà a les 11.30 h i està recomanada per a majors de 10 anys. Té un preu de 3€.

 

 

  

  

El Castell de Sant Marçal és un dels immobles emblemàtics de Cerdanyola del Vallès i de la seva història. Es tracta d'un edifici documentat des del segle XI que va ser residència dels senyors feudals de Cerdanyola. A finals del segle XIX va ser remodelat per l'arquitecte Gaietà Buïgas per a convertir-lo en torre d'estiueig seguint un estil eclèctic que anunciava el modernisme. Actualment el castell és propietat de la família Trénor (del XXII Marquès de Cerdanyola) i està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

 

 

 

Descobreix més sobre la història del Castell de Sant Marçal.