A partir del 22 de febrer, 23 restaurants de Cerdanyola del Vallès participaran a la Setmana del bacallà. Entre els messos de febrer i març, arriba als mercats la millor versió d'aquest producte. Quins beneficis té el bacallà?

 

El bacallà és un peix blanc. Aquest peix és molt versàtil, ja que ofereix una àmplia varietat de possibilitats culinàries i es pot consumir fresc, congelat, sec o dessalat. A més es pot menjar de mil formes, la majoria de molt fàcil elaboració: amb samfaina, amb mel, a la llauna, amb panses i pinyons… Del bacallà també en podeu fer esqueixada, bunyols o croquetes.

 

Els darrers anys, el consum de bacallà dessalat i congelat ha crescut en detriment del bacallà tradicional sec. Però quines propietats té:

1. Té un molt baix contingut en greix.

2. És una font molt saludable de proteïnes, de fet, el contingut proteic se situa entre el 17% i el 18%.

3. És molt ric en vitamines i sals minerals. En concret, conté vitamines del grup B, que permeten l’aprofitament dels nutrients energètics.

4. En referència als minerals, del bacallà destaca el seu contingut en potassi i fosfor, ambdós necessaris per al bon funcionament del nostre sistema nerviós i dels nostres músculs i per a l’obtenció d’energia. 

5. Totes aquestes característiques nutritives converteixen el bacallà en un aliment molt saludable. I, tenint en compte que els nutricionistes recomanen consumir entre 3 i 4 racions de peix a la setmana, el bacallà és una molt bona opció.