L'alcalde Carles Escolà | Cerdanyola.info

 

 

  

L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha estat notificat aquesta setmana de l'obertura de les diligències prèvies contra ell per haver col·laborat en la preparació del referèndum d'autodeterminació de Catalunya de l'1 d'octubre. Com a reacció, Escolà ha denunciat públicament “el caràcter polític d'aquest procediment judicial” i ha assegurat que referma el seu “compromís pel dret a l'autodeterminació del poble català”.

 

 

  

  

L'alcalde de Cerdanyola (Compromís per Cerdanyola) remarca que la notificació l'ha rebut la mateixa setmana que hi ha convocada la vaga general de demà, 21 de febrer, “pels drets socials, laborals i nacionals”. Afegeix: “denuncio públicament el caràcter polític d'aquest procediment judicial, com ho era també el procediment previ de la fiscalia”.

 

 

  

  

En un vídeo enregistrat adreçat a la població diu que “sí, com molta altra gent, vaig fer tot el que estava a les meves mans perquè l'1 d'octubre fos possible a Cerdanyola i es pogués realitzar amb la màxima normalitat i garanties per a la ciutadania”.

 

 

  

  

Davant la citació de la Fiscalia al 2017, l'alcalde de Cerdanyola no es va presentar argumentant que no hi aniria voluntàriament perquè considera que “aquesta fiscalia no està legitimada per actuar contra una decisió sobirana del Parlament de Catalunya“.