La movilització ha acabat amb el Cant dels Segadors davant l'ajuntament
La mobilització ha acabat amb el Cant dels Segadors davant l'ajuntament | Toni Alfaro

 

 

La jornada de vaga pel 21-F a Cerdanyola del Vallès ha tingut el seu punt àlgid en la celebració d'una concentració organitzada pel CDR de Cerdanyola aquest 21 de febrer a la plaça de Francesc Layret de la ciutat. La reunió s'ha fet a les 12h i ha congregat vora 300 veïns i veïnes davant de l'ajuntament, entre els quals s'han trobat l'alcalde i els regidors del govern de la ciutat, així com altres membres de partits independentistes.

 

 

Els congregats amb el lema “L'autodeterminació no és delicte” han condemnat la situació dels treballadors a Catalunya i han demanat al govern espanyol la derogació de la reforma laboral aprovada pel govern del PP de Mariano Rajoy a l'anterior legislatura. Especialment, però, la concentració s'ha dut a terme per denunciar el judici als presos polítics que s'està fent aquests dies al Tribunal Suprem de Madrid pels fets al voltant de la celebració de l'1 d'octubre de 2017.

 

 

La concentració ha congregat vora 300 persones a la plaça Francesc Layret
La concentració ha congregat vora 300 persones a la plaça Francesc Layret | Toni Alfaro

 

 

Aquestes condemnes s'han fet a partir d'un manifest llegit a la mateixa plaça pels membres del CDR i amb l'assistència de diferents membres del govern municipal de Cerdanyola. Alhora, després del manifest, els portaveus del Comitè de Defensa de la República han donat el seu suport a l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, davant les diligències obertes per la seva col·laboració en l'1-O i per la querella interposada per la secretària de l'Ajuntament contra ell. 

 

 

 

 

Després de la lectura del manifest, donada la gran quantitat de congregats, els membres del CDR han convidat als assistents una manifestació improvisada pels carrers del centre de la ciutat. La mobilització ha avançat pels carrers de Sant Martí i Sant Ramon, ha seguit pel carrer de Sant Casimir i ha tombat de nou al carrer de Santa Marcel·lina. L'ha recorregut fins a arribar al Passeig Cordelles i, d'allà, ha tornat a la plaça de Francesc Layret.

 

 

A la concentració l'ha seguit una manifestació improvitzada pels carrers del centre de Cerdanyola
A la concentració l'ha seguit una manifestació improvitzada pels carrers del centre de Cerdanyola | Toni Alfaro

 

Finalment, la concentració ha acabat amb una declaració de suport de les diferents entitats i partits independentistes de Cerdanyola (PDeCAT, ERC, Compromís per Cerdanyola, CUP, MES, Jovent Republicà, Súmate i CDR), per part del portaveu del CDR: “tots estem junts defensant la llibertat i els drets que ens emparen, i dient-li al nostre alcalde, Carles Escolà, que tots estem amb ell.

 

 

Com a acte final, els assistents han cantat el Cant dels Segadors