La C-58 està tallada en els dos sentits de la marxa pels manifestants de la vaga del 21-F
La C-58 tallada en els dos sentits de la marxa pels manifestants de la vaga del 21-F vora les 7:30h   | ACN

 

 

El matí de la jornada de vaga del 21-F ha començat amb algunes afectacions a les vies principals que envolten a Bellaterra, la C-58 i l'AP-7. També hi ha hagut talls i retards a la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, per un tall produït a l'altura de Sant Cugat. El motiu, el judici dels líders independentistes presos, que s'esta fent a Madrid els últims dies.

 

 

En concret, sobre les 7:30h, diverses persones han tallat la C-58 entre Sabadell i Terrassa efectuant un cordó amb pancartes en contra del judici als presos polítics. El tall ha durat al voltant d'una hora, fins que la manifestació ha estat dissolta pels Mossos d'Esquadra amb una càrrega, no sense crítiques.

 

a
Els Mossos han intervingut per desallotjar els vaguistes que tallaven una carretera de Terrassa | Cristóbal Castro

 

 

Vídeo de MónTerrassa:

 

 

De la mateixa manera, al voltant de les 8:30h ha sigut tallada la AP-7 en ambdós carrils a l'altura de la Roca del Vallès. L'ocupació de la calçada, impedint el trànsit rodat, ha durat també al voltant d'una hora, fins les 09:30h. A les 11h, segons informen des del Servei Català de Trànsit, només s'estan enretirant alguns objectes que quedaven en un carril en sentit nord, que segueix tallat i pot provocar algunes cues.

 

 

Pel que fa a la línia de Ferrocarrils de la Generalitat, el servei transcorre amb normalitat segons els serveis mínims decretats del 50% en hores puntes (entre les 06:30 i 09:30h pel matí i les 17 i les 20h per la tarda), i un 25% la resta del dia. Tot i això, cal apuntar el tall de totes les línies d'FGC en l'estació de Sant Cugat del Vallès al voltant de les 7:15h. El servei, però, ha estat reestablert una hora després.

El seguiment de la vaga al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat gairebé majoritari. Les aules han estat buides i la convocatòria estudiantil se centra ara Barcelona, a la plaça de la Universitat. Per part de l'equip rector s'ha difós un missatge on es demana ajornar “les activitats acadèmiques avaluables i les que requereixin assistència obligatòria”, en pro de la plena convivència democràtica i del respecte a totes es idees. En paral·lel també aposten per la defensa del “lliure exercici del dret a vaga” i ha demanat a les organitzacions convocants, “que es garanteixi el dret a l’educació per a tots aquells estudiants que vulguin assistir a classe”.