Entrada al Club Bellaterra | Toni Alfaro

 

Els responsables de l'entitat esportiva Club Bellaterra estarien d'acord amb una suposada col·laboració amb el govern de l'EMD de Bellaterra per promoure l'esport al barri. Segons expliquen, l'entitat ja ha participat en nombroses ocasions amb el govern de l'Entitat Municipal Descentralitzada per diferents activitats a la Festa Major, però també veurien amb bons ulls participar més estretament amb l'administració, tal com va proposar a l'anterior ple de la Junta de Veïns el vocal de PDeCAT, Jordi Macarulla

 

 

La proposta de Macarulla es va produir en el debat sobre una moció d'Esquerra Republicana de Catalunya, que volia impulsar l'esport a Bellaterra. En ella, el vocal de PDeCAT va preguntar-se “de quina manera podem gestionar convenis perquè els bellaterrencs puguin gaudir de les instal·lacions del Club Bellaterra” com a única entitat esportiva del barri. De fet, es va plantejar la possibilitat d'implantar fins i tot una tarifa reduïda pels veïns, tot i que la iniciativa va posposar qualsevol mesura o aprofundiment fins al pròxim plenari. 

 

 

Jordi Fau, president de la Junta Directiva del Club, es mostra molt proper a la iniciativa: “estariem d'acord amb què es fes un conveni amb les institucions”. Tanmateix, indica que van parlar de la proposta amb Macarulla “però no va quedar res en clar”. Una possibilitat que Iñaki Jorquera, director esportiu de l'entitat, també contempla amb interès, i diu que “allò de que tothom hauria de passar pel Club és més veritat que mai”. 

 

 

Amb l'Ajuntament sempre hem trobat diàleg, més o menys fructificant, però amb l'EMD no

 

 

Fau proposa que la solució “podria passar per un model d'ús municipal però en el que la gestió fos del Club Bellaterra, i fer propostes de caire social a Bellaterra”. Històricament, segons expliquen, hi ha hagut apropaments des de l'entitat cap al govern de Bellaterra, però admeten que no n'ha sorgit cap fruit. Potser, com indica Fau, les reticències vénen del fet que el Club no sigui de caràcter públic, perquè “creiem que ens penalitza el fet de ser una entitat privada en molts temes, i hi ha gent que no troba bé que es financi una entitat privada”. 

 

 

De fet, el president de la Junta Directiva admet que va arribar a parlar-se de subvencions amb l'Ajuntament de Cerdanyola, però un cop trencat el pacte de govern, no es van poder materialitzar. Tot i això, Fau explica que “amb l'Ajuntament sempre hem trobat diàleg, més o menys fructificant, però amb l'EMD no”. Segons explica Fau, “alguns mitjans oficialistes de Bellaterra han publicat notícies tendencioses sobre nosaltres per desprestigiar el Club i la gestió que s'ha fet fins ara”, a pesar que “estem funcionant i estem invertint”, i que tal com diu Fau, “estem millor que mai”. Unes notícies que, per Jorquera, “no sé si es fan amb voluntat de desprestigiar o no, però penso que és una irresponsabilitat total (…) perquè no estan contrastades i perquè perjudiquen els treballadors d'aquí”. 

 

 

Tanmateix, la posició del Club està clara per a Fau i Jorquera, ja que com a entitat sense ànim de lucre tenen la intenció d'ajudar a la millora del teixit esportiu de Bellaterra i, fins i tot, admeten que “si nosaltres podem ajudar perquè les pistes del Turó de Sant Pau funcionin millor, ho farem”. Alhora, però, demanen diàleg al govern de l'EMD, i Jorquera insisteix que, fins i tot a nivell personal, “m'agradaria un apropament cap a mi per part de l'EMD, ja que ni tan sols ens hem conegut, i si hem de treballar algun dia plegats, seria necessari”.