a
La Diputació de Barcelona aposta per un turisme respectuós amb el medi ambient | Cedida

 

 

L’aposta i el compromís per la sostenibilitat constitueix, actualment, el principal eix vertebrador per endegar qualsevol política de planificació i de gestió turística en les Administracions Públiques. Amb aquest propòsit, la Diputació de Barcelona treballa, des de fa anys, per impulsar les comarques de Barcelona com a destinació turística sostenible i facilitar alhora aquest procés en el conjunt d’empreses i serveis turístics de la demarcació. Connectar el territori i el conjunt de la població amb un turisme sostenible i responsable ha estat, així, un dels principals projectes estratègics de la Diputació de Barcelona en aquests darrers quatre anys. 

 

La Diputació de Barcelona aposta per un turisme respectuós amb el medi ambient

 

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona impulsa bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis com la creació del “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, a partir de la “Certificació Biosphere”; un distintiu que ja tenen més de 300 empreses i serveis de la demarcació de Barcelona. 

Una línia estratègica de treball que ha valgut perquè la Diputació sigui reconeguda amb la distinció d’estatus de “Destinació Biosphere Gold”, com a impulsora de les de les tres marques turístiques de la comarques barcelonines (Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona). D’aquesta manera, la demarcació de Barcelona s’ha convertit en la segona destinació al món en rebre aquesta distinció, que atorga l’Institut de Turisme Responsable, organització internacional que promou des de fa més de 20 anys el turisme responsable en tot el món, soci de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i del Global Sustainable Tourism Council (GSTC) i que està alineada amb el compliment del 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. 

 

a
 

 

 

Certificació Biosphere

 

Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona, les marques turístiques de la demarcació impulsades per la Diputació, ja van obtenir al juliol de 2017 la certificació Biosphere, com a destinacions turístiques sostenibles per complir els requisits de l’estàndard “Biosphere Destination”. Un reconeixement, que ara s’ha renovat i que implica assumir els principis de gestió sostenible, desenvolupament econòmic i social, conservació i millora del patrimoni cultural, conservació ambiental, qualitat i seguretat i implicació del visitant. El segell Biosphere Destination, alhora, permet millorar el posicionament i la promoció internacional de les marques turístiques del territori de Barcelona en termes de sostenibilitat i responsabilitat.