Politica
Marta Ribas, Laura Campos i María Reina | AINHOA SANTIN

 

 

Durant la jornada 'Les Institucions. L'Ajuntament al servei de la gent' de Cerdanyola del Vallès, la diputada de Catalunya en Comú-Podem, Marta Ribas, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos i la regidora d'Iniciativa per Catalunya Verds, María Reina, van posar l'accent en les polítiques socials per a Cerdanyola de cara a la pròxima legislatura. 

 

 

Ribas va destacar la necessitat d'enfocar la política en assegurar l'Estat del Benestar prioritzant els problemes d'habitatge, sanitat pública i les condicions de vida dels ciutadans. “Només cal voluntat de voler-ho resoldre” sentenciava la diputada. Segons Marta Ribas, hi ha recursos i pressupostos generals de l'Estat per traslladar-los a polítiques socials per solucionar la “vida quotidiana de la gent” però, el resultat és una situació de “bloqueig com enguany” on sempre es prioritzen els temes de “dignitat, drets i conflicte d'ideologia del país” oblidant-ne d'altres.

 

 

La regidora María Reina va destacar el treball del seu partit en la urbanització de Cerdanyola emfatitzant en “un model de ciutat amb cohesió de barris, la transformació dels carrers Sant Martí i Sant Ramon i la millora del barri de Riu Sec”. Segons Reina, van aconseguir una bona ocupació de pisos de lloguer al Carrer Córdoba i acusa Compromís per Cerdanyola de deixar en un “calaix agafant pols” el cens d'habitatges de pisos buits amb ocasió d'aprofitar.

  

  

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha expressat la necessitat de política de “pactes i consens” per evitar el “govern de rodet”. En una ciutat on 30% de les famílies estan sota el llindar de la pobresa, Campos prioritza els pisos d'emergència habitacional i baixar el lloguer per evitar que la gent marxi d'on han nascut.

 

 

La regidora d'Iniciativa, María Reina, afegeix la poca projecció política i de pacte de Compromís que ha deixat “Cerdanyola paralitzada” i conclou amb la intenció de canviar Cerdanyola amb una transformació “real, seria i coherent” apostant per l'habitatge, la urbanització i la baixada de lloguers.