Els alts nivells de pol·len poden dificultar la respiració als al·lergics

by | febr. 25, 2019 | Méteo

Una alta concentració d'al·lèrgens en l'aire pot generar problemes per respirar | Cedida

 

 

Amb les bones temperatures tornen alguns problemes derivats de l'època primaveral, tot i que encara som a l'hivern. Algunes plantes comencen la seva floració, i això implica un major nivell de pol·len en l'aire i, per tant, un major risc d'afectació per als al·lèrgics. Ho indiquen les dades de previsió del Punt d'Informació Aerobiològica de la UAB, penjades al seu Twitter, per aquest dilluns 25 de febrer.

 

 

En concret, aquests últims dies l'aire està molt carregat de pol·len i espores d'alguns arbres com el xiprer (que estan al màxim, en nivell 4 de 4), l'om (nivell 3 de 4) i el pollancre (que està a nivells mitjans, però en augment). Cal que els al·lèrgics a aquests tipus de pol·len prenguin mesures, especialment els més greus, per prevenir afectacions perilloses o evitar molèsties innecessàries.

 

 

Altres plantes i arbres com l'avellaner, la mimosa i el freixe es mantenen en nivells baixos i estables, mentre que la parietària i el pi, tot i que encara se situen en poca concentració a l'aire, van en augment.

 

 

Gràfic que indica el nivell de pol·len dels principals al·lèrgens a la zona de Bellaterra

Gràfic que indica el nivell de pol·len dels principals al·lèrgens a la zona de Bellaterra | @alerta_pollen

 

Vols llegir més…?

Alerta per onada de calor

Alerta per onada de calor

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Aquest cap de setmana la calor arribarà amb ganes a tota la península, assolint temperatures de 40 o 45 graus al sud. A Catalunya, tot i que no hi arribarà el plat fort d’aquesta calorada, les temperatures tocaran sostre fins diumenge, amb ambient de dur estiu i nits tropicals intenses amb temperatures que oscil·laran els 30 – 35 graus, sobretot al litoral i prelitoral

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: