Una alta concentració d'al·lèrgens en l'aire pot generar problemes per respirar | Cedida

 

 

Amb les bones temperatures tornen alguns problemes derivats de l'època primaveral, tot i que encara som a l'hivern. Algunes plantes comencen la seva floració, i això implica un major nivell de pol·len en l'aire i, per tant, un major risc d'afectació per als al·lèrgics. Ho indiquen les dades de previsió del Punt d'Informació Aerobiològica de la UAB, penjades al seu Twitter, per aquest dilluns 25 de febrer.

 

 

En concret, aquests últims dies l'aire està molt carregat de pol·len i espores d'alguns arbres com el xiprer (que estan al màxim, en nivell 4 de 4), l'om (nivell 3 de 4) i el pollancre (que està a nivells mitjans, però en augment). Cal que els al·lèrgics a aquests tipus de pol·len prenguin mesures, especialment els més greus, per prevenir afectacions perilloses o evitar molèsties innecessàries.

 

 

Altres plantes i arbres com l'avellaner, la mimosa i el freixe es mantenen en nivells baixos i estables, mentre que la parietària i el pi, tot i que encara se situen en poca concentració a l'aire, van en augment.

 

 

Gràfic que indica el nivell de pol·len dels principals al·lèrgens a la zona de Bellaterra
Gràfic que indica el nivell de pol·len dels principals al·lèrgens a la zona de Bellaterra | @alerta_pollen