El preu de l'habitatge a Cerdanyola és molt més alt que a la veïna Ripollet. | Cedida

 

 

 

El Ministeri de Foment ha fet públiques les dades del 2018 dels preus dels habitatges als municipis espanyols de més de 25.000 habitants. A Cerdanyola del Vallès, el preu per metre quadrat ha pujat 227,6 euros respecte al 2017. Així, metre que el 2018, era de 1.808,1 euros; el 2018 ha estat de 2.035,7. És el primer cop en 8 anys que el preu sobrepassa la barrera dels 2000 euros. L'últim cop que això va passar va ser el 2011. En comparació amb la resta de municipis de la província de Barcelona, Cerdanyola se situa en una posició intermèdia pel que fa al preu de l'habitatge. En concret, Cerdanyola és l'11è de 33 municipis amb el preu més alt.

 

 

El boom immobiliari, que va desembocar en la crisi financera del 2008, va fer pujar de forma estratosfèrica el preu de l'habitatge als municipis espanyols i catalans. A Cerdanyola, el metre quadrat va arribar a costar 2.886,4 euros el 2008. Des d'aquell moment, la tendència va ser a la baixa fins al 2015, quan es va arribar al preu mínim dels últims deu anys al municipi: 1.602,1 euros. Els últims quatre anys, però, la tendència s'ha invertit i el preu no ha fet una altra cosa que pujar. En concret, s'ha anat incrementant uns 100 euros cada any fins a arribar als actuals 2.035,7 euros.

 

 

 

 

  

 

Comprar un pis a Cerdanyola és molt més car que fer-ho al municipi veí, Ripollet, on el metre quadrat costa 1.760,6 euros. No obstant això, Cerdanyola no es un dels municipis que se situen al capdamunt de la llista de preus de la província de Barcelona. Sant Cugat del Vallès, la mateixa Barcelona, Castelldefels i Sant Joan Despí són les ciutats on més car és comprar o llogar un habitatge, mentre que Igualada, Vic, Vilafranca i Manresa són els municipis que presenten uns preus més baixos. Cerdanyola es troba, si fa o no fa, entre els uns i els altres. Al costat d'Esplugues, Viladecans, Sant Boi de Llobregat o l'Hospitalet de Llobregat, el metre quadrat cerdanyolenc ronda, actualment, els 2.000 euros.

 

 

Iván González, regidor d'urbanisme a l'Ajuntament de Cerdanyola, explica que una possible causa que ha pogut comportar que el preu del metre quadrat a Cerdanyola sigui més alt que a municipis propers com Ripollet és el fet que “a Cerdanyola no hi ha hagut promoció d'habitatge protegit, ja sigui de compra o de lloguer, des de fa molts anys”. González assegura que disposar d'aquest tipus d'habitatge “faria refredar el mercat” i els preus baixarien, a continuació, recorda qla construcció d'habitatges de protecció oficial és una prioritat pel govern de la ciutat. No obstant això, el regidor també ha parlat d'una tendència generalitzada que afecta la majoria de municipis de Catalunya.

 

 

La zona de Cerdanyola on es concentren els habitatges més cars és la de Bellaterra. Segons el portal immobiliari Idealista, el més car de tots té un preu de 3.100.000 euros. Pel que fa al lloguer, la casa amb el preu més alt, 4.500 euros al mes, també se situa a Bellaterra. Per contra, el pis de lloguer més barat es troba al carrer de les Feixes i té un preu de 575 euros. Pel que fa a l'habitatge en venda amb un preu més baix, és al passeig de Cordelles i costa 22.550 euros.