Contenidors de recollida selectiva
Contenidors de recollida selectiva | Lali Puig

 

 

Esquerra Republicana de Catalunya a Cerdanyola critica en un comunicat la gestió dels residus i la neteja viària per part de l'Ajuntament. Els independentistes expliquen que el govern de Compromís per Cerdanyola està fent una gestió dels residus i la neteja viària “que va en contra de tots els postulats, promeses i polítiques d'esquerres que van permetre-li aconseguir l'alcaldia”.

 

 

 

Ho diuen després que, durant el passat Ple, el govern municipal va haver de retirar la proposta d'augmentar el pressupost que es destinava a l'empresa de neteja de la via pública Cespa per falta de suports, entre d'altres del grup d'ERC. De fet, expliquen que la proposta “hipoteca econòmicament el proper mandat i no soluciona els veritables problemes de neteja viària i recollida de residus”.

 

 

 

I és que des del grup critiquen que, davant la possibilitat de vaga dels treballadors de l'empresa, sigui el consistori i no l'empresa qui hagi d'assumir el cost de la pujada de salaris.  D'altra banda, expressen que per part del consistori  “no hi ha cap voluntat de verificar la certesa i realitat de les factures que es passen a cobrament” per l'empresa concessionària. 

 

 

 

D'altra banda, els republicans lamenten la poca atenció que l'Ajuntament està fent a les campanyes informatives i a diferents mesures per a millorar la recollida selectiva a la ciutat que, diuen, està actualment  en un 36%. Argumenten que, de cara al 2020, els objectius de la Unió Europea i el govern de la Generalitat de Catalunya obliguen a pujar el percentatge de recollida selectiva al 50%. 

 

 

 

Per la seva part, Quim Oltra, d'ERC Bellaterra, ha donat suport als seus companys de Cerdanyola, tot i que a Bellaterra la recollida selectiva no funcioni de la mateixa manera. I és que, per a ell, “l'opcio de la recollida porta a porta és més eficient pel que fa a la separació”. En tot cas, ha afegit que, com d'altres coses, “quan tinguem un nou conveni podrem gestionar la recollida de residus nosaltres mateixos”.