Els membres del grup municipal d'ERC a Sant Cugat: (d'esquerra a dreta) Èric Gómez, Mireia Ingla i Ferran Villaseñor
Els membres del grup municipal d'ERC a Sant Cugat: (d'esquerra a dreta) Èric Gómez, Mireia Ingla i Ferran Villaseñor | Bernat Millet

 

 

Des de la secció local d’Esquerra Republicana a Sant Cugat respectem qualsevol iniciativa de participació i expressió veïnal, com és el que cas de la recollida de signatures que ha impulsat el col·lectiu de Bellaterra és Sant Cugat

 

És obvi que aquesta iniciativa neix en un territori, Bellaterra, que sent una identitat pròpia molt potent i que  actualment està constituït com a Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), però amb un conveni amb el municipi de Cerdanyola que no resol totes les seves necessitats i reptes, i que per tant cal millorar. Així mateix ho hem comentat amb els nostres companys i companyes d’ERC de Bellaterra i Cerdanyola.

 

Així doncs, entomem aquest tema amb el màxim respecte cap als veïns i veïnes i allò que vulguin decidir. Val a destacar que cal seguir els procediments administratius establerts per a aquests casos, i haurà de ser la Generalitat qui resolgui la qüestió, perquè és l’organisme designat per crear nous municipis. Per tant, també hem de ser prudents i analitzar bé i detingudament què implica per a Sant Cugat i Cerdanyola el possible canvi de municipi per part de Bellaterra.

 

A Sant Cugat, certament, ja tenim experiència en aquest tipus de descentralitzacions, perquè tenim l’EMD de Valldoreix, entitat històrica i la més gran de Catalunya, i podríem també tenir la de la Floresta, en cas que s’acabi creant. 

 

Per tant, mostrem el màxim respecte cap a aquesta iniciativa de participació veïnal i restem a l’expectativa de com evoluciona el procés a través de les instàncies corresponents. Sigui quin sigui el desenllaç, confiem que el procés finalitzi amb una Bellaterra amb una identitat pròpia reforçada.