Ple municipal de Cerdanyola del Vallès durant una intervenció de Ramon Andreu, president de l'EMD | Samu Martínez

 

 

L'últim conveni de les negociacions entre EMD i Ajuntament es portarà a revisió al Ple municipal de Cerdanyola del Vallès. Així es va decidir durant la sessió del plenari de Cerdanyola d'aquest passat 28 de febrer, a la que va assistir el president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu.

 

 

La proposta de revisió a la reunió municipal cerdanyolenca ve arran d'una moció presentada pel grup de PDeCAT al consistori i avalada pels grups del PP, ICV-EUiA, PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit, que volia tornar a posar sobre la taula i sotmetre a votació l'últim conveni negociat però no finalitzat entre les dues administracions. La proposta va comptar amb el vot en contra d'Esquerra Republicana i l'abstenció de Compromís per Cerdanyola

 

 

Una proposta que Josep Grau, de PDeCAT Cerdanyola, sintetitzava de la següent manera: “pretén iniciar els tràmits previs per procedir a portar a aquest plenari l'únic document vàlid que l'Ajuntament té per oferir als veïns i veïnes de Bellaterra, fruit de més de dos anys de treball, entre membres del govern de l'Ajuntament i de l'EMD de Bellaterra”. I va criticar que el govern de Cerdanyola, “per motius d'estratègia política, no té la voluntat de portar aquest conveni a un acord de ple”. 

 

 

I és que la proximitat de les eleccions va estar en boca de diferents partits, en especial del proposant i d'Esquerra, que en boca del seu representant Albert Turon, va criticar PDeCAT i va explicar que “és el moment que cada proposta política faci una proposta de futur i es refrendi a les properes eleccions”.  Alhora, pel que fa al conflicte entre EMD i Ajuntament, va dir que “cal que els votants decideixin si segueixen confiant en les mateixes persones per dur a bon port els projectes”.

 

 

EMD i Ajuntament amb possible voluntat de pactar

 

Pel que fa a la regidora de Relacions Institucionals amb l'EMD, Laura Benseny, va explicitar la seva voluntat de tornar a reobrir les negociacions per un conveni del què va dir que “és un conveni bo, i es pot millorar si hi ha la intenció”. Tanmateix, va criticar als Demòcrates que “estan entrant en el joc polític que ha fet el senyor Ramon Andreu a l'EMD de Bellaterra durant un any sencer” i, a més, va destacar la inacció dels dos vocals del partit a l'EMD, que “el que han fet és ajudar que el president de l'EMD i el grup de Gent per Bellaterra es fes més gran”. 

 

 

Ramon Andreu, en la seva intervenció, va mostrar-se favorable a tornar a estudiar el conveni: “des de l'EMD encantats que el text passi a fer-se els estudis tant de secretaria com d'intervenció per veure si és viable”. A més, va relatar la insistència per part de l'entitat bellaterrenca a trobar consens al llarg de tres anys, i va puntualitzar que va ser l'Ajuntament qui va trencar les negociacions, tot i que “tenim voluntat de pacte”. Una perspectiva a què Turon va respondre dient que “el senyor Andreu m'ha deixat perplex perquè ja no sé què vol: si vol que votem aquesta proposta de conveni, o vol la independència, o vol anar a Sant Cugat”.

 

 

Per la seva part, Benseny va dubtar de la voluntat de pactar de l'EMD, i va dir que “aquesta proposta, la definitiva (…), la tenen des del mes de març a l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra amb carta certificada, que els hi podem ensenyar el rebut”. Tanmateix, la regidora va assegurar que “demà rebrà una convocatòria per la setmana que ve, per seure, si li va bé”.