Una votació a la Junta de Veïns de l'EMD de Bellaterra
Una votació a la Junta de Veïns de l'EMD de Bellaterra | Bellaterra TV

 

 

El procés d'annexió de Bellaterra a Sant Cugat ha entrat a una nova fase. Després que la Comissió de Veïns que organitza la recollida de signatures indiqués que ja ha assolit el 50% dels suports de tots els bellaterrencs per part del seu president i exvocal de Gent per Bellaterra, Miquel Vázquez, ara serà l'EMD, sota el govern de Gent per Bellaterra, qui farà un nou pas a través de la Junta de Veïns de Bellaterra.

 

 

  

Concretament, i segons un comunicat realitzat per un canal de comunicació de l'entitat, el govern de l'EMD portarà a la reunió dels partits a Bellaterra una proposta de modificació dels límits territorials de l'EMD de Bellaterra per annexionar-se a Sant Cugat. Segons expliquen des de l'entitat, aquesta és “una de les diferents maneres amb què el Decret 244/2007 permet intentar l'annexió, paral·lelament al moviment veïnal”, i per tant és complementària a la tasca de la Comissió de Veïns.

 

 

 

En el comunicat, l'EMD explica que “l'objectiu és que el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat tramiti aquesta modificació territorial juntament amb l'expedient que impulsarà la comissió veïnal”. Una modificació territorial que, indiquen des de l'entitat, voldria incloure la zona de Can Fatjó dels Aurons al territori de l'EMD perquè passés a formar part de Bellaterra i s'annexionés, en cas de ser possible, a Sant Cugat del Vallès.

 

La zona de Can Fatjó dels Aurons es troba entre Bellaterra i Sant Cugat i la seva titularitat va ser un dels motius pel qual, indiquen, es va dinamitar el nou conveni que Bellaterra i Cerdanyola estaven negociant des de fa més de 2 anys. L'àrea inclou un projecte d'abocador, de moment vetat per les autoritats.