Bandera multicolor símbol de l'alliberament LGTBIQ | Flickr

 

 

  

  

El Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI) de Cerdanyola del Vallès es va posar en marxa aquest passat mes de febrer. El SAI ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones d'orientacions sexuals i identitats no normatives LGTBIQ+ (Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals, Queers i més) que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica.

 

 

  

  

El servei també dona resposta a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, etc.), del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle.

 

 

  

  

Entre els serveis que s'ofereixen hi ha l'acollida i informació en la matèria, la consultoria que consisteix en l'acompanyament a persones, professionals, familiars i amitats i l'atenció de proximitat a persones que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència. Per una altra banda, s'ofereix ajuda en la tramitació del canvi de nom de la targeta sanitària (majors i menors d'edat). El SAI també es dedica a la gestió de les derivacions corresponents a incidències i denúncies vinculades amb les LGTBIQ+fòbies, a més d'oferir activitats de sensibilització i prevenció.

 

 

  

  

El SAI forma part de la Xarxa SAI de Catalunya impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que, al costat del món local, desenvolupa serveis de proximitat que garanteixin i defensin els drets de les persones LGTBIQ arreu del territori.

 

 

  

  

Des de l'Ajuntament informen que tots els serveis del SAI són gratuïts i que cal demanar cita prèvia. El servei s'ubica al carrer de les Belles Arts, 19, al telèfon 935 921 647 i al correu electrònic lgtbiq@cerdanyola.cat. L'horari d'atenció serà de dilluns a divendres de 10 a 13 h.