Un vehicle dels Mossos d'Esquadra
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

 

  

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord han desarticulat, el 3 de març, un grup criminal especialitzat en cometre robatoris en domicilis del Vallès Occidental i Oriental. 

  

  

L'operació policial ha permès detenir cinc persones d'edats compreses entre els 18 i els 41 anys, a les quals se les considera autores de fins a 11 robatoris a domicilis: dos a Sant Quirze del Vallès, un a Matadepera, un a Terrassa, dos a Granollers, dos a Lliçà d'Amunt, dos a Caldes de Montbui i un a Bigues i Riells.

  

  

La investigació es va iniciar a principis de febrer d'enguany quan els agents van identificar un home a qui li constaven diversos antecedents per robar en domicilis i també el vehicle amb el qual es desplaçava. L'home tenia una actitud de vigilància i es movia amb discreció intentant passar desapercebut.

  

  

D'aquesta identificació els investigadors van relacionar aquest home amb un grup format per cinc persones que es dedicaven als robatoris a domicilis en diverses poblacions del Vallès. Els individus actuaven junts i es distribuïen les tasques per millorar l'efectivitat dels robatoris i per procurar-se una fugida ràpida. Accedien als domicilis forçant portes o finestres i sostreien objectes de valor fàcils de transportar.

  

  

El dia 20 de febrer els agents van localitzar el vehicle sospitós quan sortia d'un domicili que havia estat violentat a Bigues i Riells i es va establir un dispositiu policial per tal de detenir-lo. El vehicle va circular de manera temerària a gran velocitat, travessant línies contínues i avançant vehicles en circumstàncies de risc per als altres usuaris de la via. Quan el cotxe es va veure atrapat pels agents va impactar amb els dos cotxes policials, de fet, ho va fer frontalment amb un que li barrava el pas. Els agents van sortir ràpidament i van intentar treure al grup del cotxe, els quals es van resistir activament.

  

  

Dins el vehicle els investigadors van localitzar un mall, un tornavís, guants de treball i una llanterna. A més, els cinc homes, que van ser detinguts en aquell moment, duien a sobre diverses joies que van ser reconegudes per una de les víctimes.

  

  

Arran d'aquesta detenció els investigadors, amb l'autorització del Jutjat d'Instrucció número 4 de Sabadell, van fer una entrada i registre a les diverses habitacions que ocupava el grup en un hostal de Barcelona. Dins de les habitacions els agents van localitzar diversos objectes relacionats amb altres robatoris.

  

  

Gràcies a la investigació s'ha relacionat al grup amb 10 robatoris a domicilis més i, per tant se'ls deté per un total d'11 fets: dos a Sant Quirze del Vallès, un a Matadepera, un a Terrassa, dos a Granollers, dos a Lliçà d'Amunt, dos a Caldes de Montbui i un a Bigues i Riells.

  

  

Els detinguts van passar a disposició judicial el 23 de febrer i el jutge va decretar l'ingrés a presó dels cinc detinguts.