Un acte dels Amics de Sant Pau de Riu-sec | Associació Sant Pau del Riu Sec

 

 

Els amics de Sant Pau de Riu-sec sempre ens sentim molt ben acollits per tots els amics de Bellaterra. Ho podem comprovar quan un bon nombre de vosaltres, cada any,  ens acompanyen a l’Aplec, cada tercer diumenge de maig.

 

 

Sant Pau de Riu-sec està situat al Sud de Sabadell i és fronterer amb Bellaterra, Badia, Barberà. És en aquest espai on es troba l’església romànica de Sant Pau de Riu-sec, construïda entre els segles XI i XII, sobre unes estructures visigòtiques, i caracteritzada per una capçalera paleocristiana que marca la seva antiguitat anterior al romànic. 

 

 

En el subsol de l’església i als terrenys dels voltants, en unes primeres intervencions arqueològiques (1979-85) de la UAB, dirigides per l’arqueòleg Albert Roig, s’hi va trobar un jaciment arqueològic de més de 2000 anys d’antiguitat. Aquest patrimoni de la nostra història, però, ara resta adormit i desprotegit dels atacs  vandàlics que des de fa anys s’hi van donant impunement.

 

 

Amics de Sant de Riu-sec actualment compta amb 360 socis i pretén, amb la seva tasca, difondre, sensibilitzar i aconseguir millorar l’estat d’aquest tresor ignorat.