Gemma Marsiñach, monitora del Club, és experta en l'ús de la màquina de pilates reformer

Gemma Marsiñach, monitora del Club, és experta en l'ús de la màquina de pilates reformer | Club Bellaterra

 

 

El Club Bellaterra ha inclòs una nova disciplina dins la seva oferta esportiva i de fitnes: es tracta del conegut com a Pilates Reformer, i que significa una forma molt més personalitzada i optimitzada de millorar la nostra salut amb tots els beneficis derivats del pilates convencional. Una activitat que el Club va posar en marxa aquest dimecres 6 de març i que ja ha començat les seves classes.

 

 

Però què és el Pilates Reformer?

Segons explica Gemma Marsiñach, coordinadora d'activitats dirigides del Club i monitora titulada de Pilates Reformer, “consisteix a fer els exercicis amb un aparell similar a un llit i sobre el qual hi ha una plataforma, que és la que es desplaça mitjançant unes guies similars al de les màquines dels gimnasos”. Un sistema que afegeix un esforç extra a la pràctica del pilates, ja que “la persona ha de fer front a la resistència del seu cos i a la de les cordes de les guies amb la seva pròpia força”, aconseguint treballar molts més músculs.

 

 

Així, fent uns exercicis adequats per a tothom, de forma tutelada, els usuaris obtenen un major augment de força i tonificació del cos, sobretot al centre del cos (abdominals, glutis i lumbars), però també als braços i les cames. D'altra banda, la intensitat pot regular-se depenent de les capacitats de cada persona alhora que s'aconsegueixen beneficis encara millors que els del pilates convencional, especialment pel que fa a la capacitat pulmonar.  

 

Específicament, els beneficis del Pilates Reformer són els següents:

 

 • Estabilització de la cintura escapular

 • Estabilització de la pelvis 

 • Reforçament tren inferior i tren superior 

 • Reforçament del “CORE”  abdominal

 • Alineació i simetria del cos 

 • Millora de la flexibilitat de la columna lumbar 

 • Millora de la coordinació i equilibri

 • Estiraments isquiotibials

 • Reforçament d'espatlles i esquena 

 • Flexibilitat dels malucs, etc.

 • Millora de l´ansietat i l'estrès

 

 

Com es treballa el Pilates Reformer?

Marsiñach explica que el mètode de treball és ben similar al treball del pilates, en sèries, i aplicant els sis principis d'aquesta disciplina física: concentració, control, respiració, fluïdesa, centre i precisió. En concret, el tipus de sessions que es poden fer i que afecten les diferents zones del cos, tenint diversos efectes beneficiosos, són les següents:

 

 • Series Footwork:  sessió d'escalfament
 • Serie Rowing: entrenament de tot el cos 
 • Serie Long Box: entrenament cadena posterior 
 • Serie Short Box : combinació d´estirament i flexibilitat de la columna 
 • Serie Long Stretches: estabilització del cos coordinant amb la força i el control del “CORE”, el “Transvers” abdominal i el “Power House”
 • Serie Stomach Massages : combina moviment de pelvis amb la columna
 • Series Knee Streches : dissociació del maluc 
 • Series Splitz: coordinació i equilibri 

 

Com concerto les sessions?

L'aplicació del Pilates Reformer al Club Bellaterra és completament personalitzada, raó per la qual els horaris són concertats. Així, les classes d'una o dues persones com a màxim (que tenen un cost d'entre 21 i 35 euros, segons si s'és soci o abonat i el tipus de modalitat escollida) es poden programar en un horari pactat entre la monitora i l'usuari. Per a fer-ho, cal trucar al telèfon del Club Bellaterra (93 580 25 42) o escriure un email a gemma@club-bellaterra.com