Els comerços de Bellaterra han obert amb normalitat
Els comerços de Bellaterra han obert amb normalitat tot i la convocatòria de vaga   | Toni Alfaro

 

 

Les dones de Bellaterra segueixen de forma desigual aquesta jornada de vaga per la celebració del Dia Internacional de la Dona. Aquest divendres 8 de març, destaca per la normalitat pel que fa al comerç de Bellaterra a la plaça del Pi, on tots els establiments han obert amb normalitat. Tanmateix, hi ha diverses dones que han decidit fer avui dia de vaga laboral per reivindicar l'efemèride pels drets de les dones. 

 

 

És el cas de la Sílvia, de 21 anys, que treballa com a teleoperadora. Explica que “no he tingut cap problema a la meva feina per no anar a treballar, més enllà de no cobrar el dia d'avui”. Indica que vol participar activament a les activitats que es faran en el dia d'avui, i en concret a la manifestació feminista que es farà a Barcelona a les 18.30 h. 

 

 

La Tessa, de 22 anys, també està d'acord amb la vaga i la secunda. De fet, el fet de treballar com a mànager d'artistes i ser autònoma “ha fet més fàcil que pugui secundar la vaga sense cap problema”. Juntament amb la Sílvia, aniran a la manifestació de Barcelona per reivindicar els seus drets com a dona. 

 

 

Tanmateix, no totes les autònomes tenen les mateixes facilitats per secundar la jornada de vaga. És el cas de la Tania, de 45 anys, que és comercial i autònoma i ha de treballar en el dia d'avui. Alhora, aquesta veïna creu que, a més, “la manera de normalitzar les coses és amb normalitat”, i per tant indica que no anirà a cap acte.

 

 

Un cas similar és el de la Maria Rosa, de 48 anys. Ella és autònoma i agent d'assegurances, i explica que “no faig vaga perquè tinc molta feina i no puc fer ni tan sols ponts”. A causa del volum de feina, tampoc podrà participar a cap acte dels que es plantegen per commemorar el Dia de la Dona, tot i que està contenta per les mobilitzacions: “entenc que s'ha d'anar a les manifestacions, però per sort hi ha altra gent que pot anar per mi”. 

 

 

L'Eukena, de 50 anys, és estudiant i fisioterapeuta, i explica que, per qüestions personals, li ha costat “molts diners i esforços poder venir a Barcelona a estudiar un màster” i avui anirà a estudiar i no farà vaga. Indica que, si s'ho pogués permetre, aniria a les mobilitzacions de Barcelona. 

 

 

Finalment, la Chus, de 65 anys, indica que avui no ha tingut cap problema per agafar-se la jornada de vaga. La metgessa i ginecòloga explica que “avui em dedico a considerar la situació de la dona i faig vaga”, tot i que admet que “no aniré a cap manifestació avui per manca de disponibilitat”. Tanmateix, dona el seu suport a la jornada.