oltra
Oltra durant la presentació | J. Tardós

 

 

  

  

L'actual vocal d'Esquerra Republicana (ERC) a l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, Quim Oltra, s'ha presentat aquest 9 de març com a candidat a presidir l'administració bellaterrenca en les pròximes eleccions municipals.

  

  

Oltra així ho expressava: “La meva aspiració a presidir l'EMD és només una eina per aconseguir un canvi (…) un canvi que s'ha de fer pensant en la realitat més concreta de Bellaterra“. A la vegada, el republicà afirmava que: “és evident que treballar per Bellaterra, només des de Bellaterra, no funciona. Cal teixir relacions en totes les direccions i aprofitar sinergies que es puguin generar a nivell d'institucions i persones”.

  

  

En el seu discurs, el bellaterrenc ha fet al·lusió a “entomar els reptes” i a mirar amb perspectiva tot allò que Bellaterra pot necessitar en els pròxims 20-30 anys. Com a introducció deia: “Jo sóc aquí perquè vull ser president de l'EMD i la presidència de l'EMD no l'entomo com una fi, sinó com una eina per deixar el món una mica millor del que l'hem trobat”.

 

Pel republicà “hem de preparar-nos (en termes urbanístics, mediambientals…) perquè Bellaterra ja va cap als 100 anys”. Amb tot, deia que “hem de tenir una visió més llarga i mirar més enllà dels 4 anys”, els períodes electorals. 

  

 

Sobre el conveni i els bellaterrencs

 

 

Oltra també ha dit que el conveni ha de ser una “eina”, per exemple, per aconseguir una carretera amb menys volum de trànsit, amb una velocitat més baixa, més pau i reduir contaminació. Allò més important per a ell, però, són els bellaterrencs i bellaterrenques: “A Bellaterra la seva clau és la gent. Cada cop que tinc l'oportunitat de xerrar amb algú, descobreixo que té una vida interessantíssima i una capacitat d'aportar increïble. El que cal fer és connectar a totes les persones amb totes les capacitats”.

  

  

En l'acte celebrat durant el matí a la plaça del Pi, Oltra ha estat acompanyat per la cap de llista d'Esquerra a Cerdanyola, Helena Solà, així com els professors universitaris veïns de Bellaterra, Joan Manuel Tresserras, exconseller de cultura, i Enric Marin expresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

 

 

Vídeo de tot l'acte: