erc
La memòria a l'11M s'ha fet a l'Avinguda Sant Iscle | ERC

 

El Partit Socialista de CatalunyaCiutadans i el Partit Popular ha organitzat un acte en memòria a les víctimes del terrorisme en el marc del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, l'11M. L'homenatge ha tingut lloc a les 12 h davant la placa commemorativa de l'Avinguda Sant Iscle on s'han reunit veïns i veïnes de la ciutat.

 

L'any 2017, es va aprobar una moció de mà de totes les forces polítiques del plenari per commemorar l'11 de març però segons les paraules del president del PP Cerdanyola, Álvaro Hernández: “El govern local ha estat desaparegut i només participa als actes si hi ha interessos polítics”. PSC, PP i Cs asseguren que també s'ha instat la resta de forces a fer un comunicat conjunt contra el terrorisme, però que tampoc han aconseguit respostes positives per part de ningú.

 

El PSC, el Partit Popular i Ciutadans han sigut els únics partits que han dut a terme l'homenatge. El membre d'Esquerra Republicana (ERC), Albert Turon, ha participat en el minut de silenci en memòria a les víctimes. “En un dia com avui, els protagonistes són les víctimes i no els polítics” sentenciava Turon. 

 

El president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, José Vargas, ha llegit el manifest en memòria de les víctimes i en contra del terrorisme. Ha recordat els atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils que va deixar 16 mort i 150 ferits i l'11M a Madrid. Vargas ha apel·lat als terroristes dient que mai els hi farien retrocedir en els seus valors com a societat i ha posat l'accent en el rebutjament de qualsevol mena de violència per apostar per relacions entre col·lectius amb valors com el respecte a la vida, els drets humans i la dignitat

 

“No és un tema de banderes. El terrorisme transcendeix a la política” opinava el candidat del PSC a les municipals,Carles Cordón, qui titllava l'acte d'apartidista i transversal.