Miquel Vázquez, exvocal de Gent per Bellaterra i president de la Comissió de Veïns | Arxiu

 

 

El president de la Comissió de Veïns que gestiona la recollida de signatures per l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat del Vallès i exvocal de Gent per Bellaterra, Miquel Vázquez, ha declarat que la Generalitat “tindrà un problema” si diu que no a la segregació de Cerdanyola i integració a Sant Cugat. Ho ha fet aquest 12 de març al mitjà municipal de Cerdanyola el Vallès, Cerdanyola.info, al que ha indicat que les raons per acceptar o no l'annexió haurien de ser tècniques i no polítiques.

 

 

Vázquez també afirma a aquest mitjà que, havent superat ja el 50% de les signatures necessàries, hauran d'entregar ara els suports recollits a l'Ajuntament de Cerdanyola acompanyats d'una memòria justificativa. Segons publica Cerdanyola.info arran de les declaracions del president de la Comissió, “aprovi o no el Ple de l'Ajuntament el seu expedient, aquest arribarà a la Generalitat”.

 

 

L'exvocal de Gent per Bellaterra indica que la Generalitat ja va tenir anteriors “problemes” amb Bellaterra derivats del suport dels veïns a la independència municipal el 2015, al 1992 o als anys 70. I és que, segons ell, es tractaria d'una qüestió relacionada amb la identitat i singularitat històrica de Bellaterra, que no és “una cosa que ha aparegut amb l'EMD”, i que si no es resol el problema, aquest continuarà.

 

 

Pel que fa a les diferents propostes que es fan des d'alguns partits de Cerdanyola, que tenen a veure amb un conveni de màxims similar al de Valldoreix, sigui a través del Ple de l'Ajuntament o de l'EMD, Vázquez les titlla de tardanes i electoralistes.

 

 

La recollida de signatures ja ha finalitzat la seva tasca al carrer amb l'última sessió de signatures a la plaça del Pi, aquest dissabte. A partir d'ara, i fins al 22 de març, els suports es recolliran únicament a la seu de l'EMD.