El plogging és una pràctica esportiva que uneix la neteja del bosc amb el running
El plogging és una pràctica esportiva que uneix la neteja del bosc amb el running | AARP

 

 

L'entitat Plataforma ZEO (Zero Emissions Objective), dedicada a la conservació del medi ambient i a la conscienciació ecològica organitzarà la primera Trobada ZEO, una jornada d'activitats per a unir la neteja dels nostres boscos amb la pràctica esportiva. La plataforma, de la que forma part el bellaterrenc Lluís Riba, es reunirà a les 10:30h del pròxim diumenge 17 de març al Centre Cívic del barri de Les Planes de Sant Cugat i treballarà l'esport i la cura del medi ambient des de diferents punts de vista.

 

 

La jornada d'activitats gratuïtes, dirigides a tota la família, inclouran una visita a la casa autosuficient de Les Planes, Espai ECO, una neteja del bosc passejant o corrent -una pràctica esportiva coneguda com a plogging-, altres activitats esportives en família i, finalment, un pica-pica sostenible per als participants. Tota la jornada es durà a terme a l'entorn del Parc Natural de la Serra de Collserola, durant tot el matí, fins les 13.30 h. 

 

 

L'activitat oberta té com a objectiu augmentar la consciència ecològica dels participants, en concret sobre mantenir la neteja del medi natural, i fer-se visible dins la societat per a emprendre noves jornades d'activitats en un futur, especialment de cara a la Gran Trobada ZEO que, segons afirma Riba, es farà de cara al mes d'octubre. 

 

 

Cartell de les activitats de la primera trobada ZEO
Cartell de les activitats de la primera trobada ZEO | Plataforma ZEO