Columnes monumentals de la UAB
Columnes monumentals de la UAB | Cedida

 

 

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) hauria obert un expedient a una de les seves catedràtiques per possibles irregularitats en la contractació de serveis per a un grup d'investigació acadèmic. La docent en qüestió, la catedràtica de Dret Constitucional de la UAB, Teresa Freixes, hauria contractat fins a quatre vegades serveis a una empresa familiar.

 

 

En concret, segons informa en un reportatge el mitjà d'abast estatal elDiario.es, Freixes hauria efectuat contractes per valor de 18.347 euros a l'empresa familiar Instituto Europeo de Derecho, administrada per la catedràtica i la seva filla, en el marc del projecte d'investigació 'Gender violence: protocols of the protection of victims' que ella mateixa gestionava. 

 

 

L'article indica, a més, que part dels diners que el grup d'investigació rebia per la recerca venien de fons europeus. Alhora, també detalla la col·laboració de diverses persones de l'àmbit familiar de Freixes al voltant del grup d'investigació, i que van més enllà del projecte citat. Finalment, el text destaca la poca col·laboració de la universitat a proporcionar la documentació necessària per investigar els fets al diari digital.

 

 

Per la seva banda, la UAB ja ha obert una investigació interna i ha publicat a la seva pàgina web un comunicat fet per l'Equip de Govern de l'Autònoma en el que “la UAB ha facilitat tota la informació sol·licitada de què disposa” i que la investigació interna “s'inicia el mes de gener de 2019, en el moment en què la UAB va tenir coneixement que podia existir alguna incorrecció administrativa en la contractació de serveis“. El text finalitza dient que, mentre duri la instrucció, la universitat no farà més declaracions.