Actuació d'un dels lladres, fent saltar pels aires un caixer automàtic
Actuació d'un dels lladres, fent saltar pels aires un caixer automàtic | Mossos d'Esquadra

 

 

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest cap de setmana dos homes de 54 i 47 anys, de nacionalitat italiana i espanyola, acusats de robar en tres caixers automàtics, entre ells un al campus de la UAB de Bellaterra, amb l'ajuda d'artefactes explosius de fabricació casolana. Els lladres haurien robat també a altres caixers de Fogars de la Selva i Blanes. 

 

 

Tots dos individus tenen un ampli historial delictiu, i a més dels tres robatoris se'ls imputen els delictes de tinença i fabricació d'explosius, sostracció de vehicles i falsificació documental. Els dos investigats estan en presó preventiva a l'espera de judici. A l'italià se'l vincula amb tots els assalts, mentre que a l'espanyol només se li atribueix un dels robatoris.

 

 

 

 

Els robatoris van passar entre l'octubre i el desembre del 2018. El primer assalt va ser el 12 d'octubre, en un caixer ubicat al campus de la UAB. Els lladres no van poder consumar el robatori perquè els va fallar el sistema de detonació. Després, el 17 d'octubre, van intentar robar en un caixer de Fogars de la Selva i el 15 de desembre, en un altre de Blanes, a la Selva.

 

 

Els investigadors van poder vincular els tres fets perquè van passar en un curt període de temps i pel modus operandi utilitzat pels lladres, que és molt poc corrent a Catalunya i que consisteix a provocar una detonació al caixer automàtic a partir d'un tipus d'explosiu de fabricació casolana.