pancarta

Pancarta que penja actualment del balcó de l'ajuntament | Cerdanyola.info

 

 

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha fet cas a la petició de la Junta Electoral de Zona de Sabadell que els hi demanava despenjar la pancarta en suport als presos polítics. En resposta, el govern municipal ha decidit substituir-la per una pancarta que denuncia la censura on es pot llegir “Pancarta censurada per la Junta Electoral”.

 

 

  

“Quan ha arribat el requeriment i, com ja vam fer anteriorment l'any 2017, hem volgut visualitzar que s'està censurant un símbol que no és partidista i que no es pot relacionar amb cap de les candidatures que es presenten”, explica l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà.

 

 

  

El requeriment de la Junta Electoral de Zona de Sabadell exigia a l'Ajuntament la retirada de la façana de l'edifici consistorial, i de tots els edificis públics de titularitat municipal, de “tots els símbols partidistes, siguin banderes, llaços, pancartes o qualsevol altre que permeti la seva identificació amb alguna de les candidatures a les eleccions”. La mateixa petició va arribar abans de les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017. Aleshores, l'Ajuntament cerdanyolenc també va fer servir la “pancarta censurada”.

 

 

  

Des de Ciutadans i el Partit Popular de Cerdanyola havien demanat a la Junta Electoral que s'exigís la retirada de la pancarta en suport als presos polítics (la instal·lació de la qual es va acordar al Ple Municipal del mes de novembre de 2017). Sobre aquestes peticions, l'alcalde de Cerdanyola assegura que és “la forma que tenen de fer la política municipal. No aporten res més i han de guanyar visibilitat amb actuacions d'aquest tipus”.