Ple municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola d'aquest dijous 28
Ple municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola d'aquest dijous 28 | Toni Alfaro

 

 

L'Ajuntament de Cerdanyola va aprovar, per unanimitat de tots els grups al Ple municipal, engegar un altre contenciós administratiu contra l'EMD de Bellaterra per la posada en marxa de l'ordenança que implica tornar a pujar les pilones del Camí Antic de Sant Cugat. Ho va fer durant la reunió dels grups municipals de la ciutat del mes de març, aquest dijous 28. 

 

 

El procediment de tipus judicial ve a posar en dubte de nou la utilització de pilones per a regular el trànsit per qüestions de mobilitat i seguretat, una mesura que ja va ser desestimada pel jutge el passat gener. Tot i això, des de l'EMD van assegurar que a la publicació de l'ordenança li faltava un tràmit que ja han dut a terme, i per això van fer una enquesta sobre l'origen dels vehicles que circulaven a la via el passat dimecres 27, i van avisar que les pilones tornarien a pujar-se aquest divendres 29 de març a les 22h. 

 

 

L'ordenança reguladora del trànsit al Camí Antic i de la taxa d'expedició de targetes, segons va indicar la regidora e Relacions Institucionals de l'EMD de Bellaterra, Laura Benseny, va ser aprovada l'any 2011 per la Junta de Veïns de l'EMD de Bellaterra. Tanmateix, no va ser fins al febrer d'aquest 2019 que va ser publicada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, i per tant no s'havia fet definitivament efectiva. 

 

 

“Continuem defensant que no es poden tallar els carrers de la xarxa bàsica ni privatitzar la via pública”, va explicar Benseny, qui va assegurar que l'Ajuntament ha fet propostes a l'EMD que presideix Ramon Andreu “per pacificar aquests camins”. A més, va demanar a l'EMD que tornés a “seure i negociar”. En aquest sentit, el regidor del PDeCAT a Cerdanyola, Josep Grau, va demanar accions urgents al govern per resoldre la problemàtica de trànsit de la zona: “No cal un acord amb l'EMD per aplicar mesures. Si hi ha un accident, el responsable serà l'Ajuntament, no l'EMD de Bellaterra.

 

 

Les pilones es van col·locar, segons l'EMD, perquè “els carrers de Bellaterra com Pin i Soler, Mestre Nicolau, Cases i Amigó i el Camí Antic no siguin utilitzats com a drecera entre les autopistes AP-7 i C-58“. A partir d'aquest divendres, doncs, només podran accedir a través de les pilones totes aquelles persones que tinguin la seva targeta d'accés. Per a demanar-la, els bellaterrencs hauran d'anar a les oficines de l'EMD de Bellaterra.