He llegit amb molta atenció l'entrevista que el Tot Bellaterra fa a l'actual president Ramon Andreu i m'he quedat molt preocupat per si mai, i tant de bo que no passi, no sortís bé el projecte d'annexió a Sant Cugat i que Bellaterra votés el mateix president. Els 4 anys vinents serien idèntics o pitjors per Bellaterra que els últims 8: una urbanització feta un desastre en infraestructura, en serveis i en seguretat.

 

 

Segons paraules de Ramon Andreu, tot el que s'havia d'haver fet en 8 anys i no s'ha fet, és responsabilitat única i exclusiva de l’Ajuntament de Cerdanyola. No diré mai que l'Ajuntament de Cerdanyola posi les coses fàcils ni que estigui a favor de Bellaterra, però sostenir que res és imputable a una ineficaç gestió de l'equip de govern, em sembla que no és correcte. Busco l'enemic de Bellaterra, li faig saber a Bellaterra qui és el seu enemic i em converteixo en l'organisme que lluita contra el seu enemic. Rèdit electoral assegurat.

 

D'altre costat, si analitzem un a un els objectius que teníem i han fallat -tals com pilones, càmeres, zona verda per aparcament, centre mèdic, seguretat…-, veurem que tots ells s'han tirat endavant amb algun defecte de forma, amb criteris d'interpretació dubtosa o amb alguna subjectiva il·legalitat. Cosa que ha fet, a causa de la mala relació amb l'Ajuntament, que aquest últim ens portes a judici i amb la sentència desfavorable a Bellaterra, s'invalidés el projecte.

 

El resultat pràctic pels bellaterrencs, és sempre el mateix: voreres trencades, il·luminació deficient, terrenys bruts i descuidats, pilones avall, càmeres per estadística, sense servei mèdic, sense aparcament, milers de cotxes travessant Bellaterra…, i així una darrera l'altre. En aquests últims 4 anys he conegut molt de prop a Ramon Andreu i puc dir que la majoria de coses que vol i defensa per Bellaterra són les que Bellaterra necessita, però la forma i estil d'aconseguir-les no ha sigut el més eficaç per Bellaterra.

 

Què proposem? Com hem defensat els últims 4 anys, fer les coses ben fetes, negociades, consensuades i tenir una bona relació amb l'Ajuntament de Cerdanyola, evitant un enfrontament constant que només porta que perjudicis per Bellaterra.

 

 

El que necessita Bellaterra, tots ho sabem i tots ho volem. Com aconseguir-ho, això ja depèn del líder de cada del moment. Fiar-ho tot a la carta de Sant Cugat, és una bona aposta però molt arriscada.

 

 

Jordi Macarulla, candidat a la presidència de l'EMD de Bellaterra