Les maquines excavadores ja han començat a treballar en el desviament de la Via Verda
Les maquines excavadores ja han començat a treballar en el desviament de la Via Verda | Jordi Tardós

 

 

 

Les obres per la instal·lació d'una subcentral elèctrica de la línia S2 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Bellaterra han començat. Aquest cap de setmana ja s'han pogut veure els primers moviments de terres i han aparegut les excavadores que ajudaran a la construcció de la infraestructura, que ha d'ajudar al manteniment de la tensió elèctrica després de l'ampliació de la via fins a l'estació de Sabadell Parc del Nord. 

 

 

 

Desviament de la Via Verda construït aquest cap de setmana
Desviament de la Via Verda construït aquest cap de setmana | Jordi Tardós

 

 

 

Tal com van avançar des de FGC, les obres havien de començar aquesta primera setmana d'abril, tot i que es van iniciar ja a finals de la setmana passada, al tram de la Via Verda que passa per Bellaterra, entre l'estació i el pont de la mateixa Via Verda que creua les vies del ferrocarril. La primera part de la primera fase de les obres, segons van indicar des de l'empresa de transport, implica desviar el camí per a poder construir-hi la subcentral just a sota.

 

 

Desviament de la Via Verda construït aquest cap de setmana
Desviament de la Via Verda construït aquest cap de setmana | Jordi Tardós

 

 

Les obres que seguiran es divideixen en dues fases. La primera d'elles implicarà la construcció d'un recinte per a poder situar-hi la maquinària necessària per a la subcentral, i tindrà una durada de sis mesos. Després, en una segona fase, s'hauran de col·locar les instal·lacions elèctriques necessàries, cosa que trigarà un lapse de temps encara sense determinar. Finalment, un cop tot estigui finalitzat, la Via Verda tornarà a ser situada al seu traçat original.