escola

Interior d'una escola | Artur Ribera

 

 

 

 

Fins al 9 d'abril, estarà obert el termini per presentar les sol·licituds en les preinscripcions escolars pel curs 2019-2020 a Cerdanyola del Vallès

 

La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) ha llançat la campanya 'La millor escola, l’Escola Pública' on fa una aposta ferma i decidida per la matriculació dels infants a l’escola pública catalana.

 

Malgrat a Bellaterra existeixen opcions privades, concertades i públiques de diferent tarannà, la FaPaC llença un missatge centrat en els “valors” de l'activitat pública: universalitat, qualitatat, gratuïtat, diversitat, inclusivitat, innovació, proximitat, democràcia, participació, feminisme i aconfessionalitat.

 

 

  • No et deixis influenciar per altres persones.

“Cadascú us dirà coses molt diferents i al final tindreu la sensació que trieu el que trieu us heu equivocat. Entrareu en un estat ansiós que repercutirà en el vostre fill/a. El primer dia d’escola ha de ser motiu de felicitat i no de preocupació”.

  

 

 

  • Tu saps què és el millor pel teu fill/a, confia en els teus instints.

“Preinscriviu al vostre fill/a en l’escola més propera al domicili. Tingueu en compte que l’educació del vostre fill/a va més enllà del centre educatiu: segueix a casa, al barri, al poble o a la ciutat… la xarxa és una prioritat en l’educació del teu fill/a”.

 

 

  • No et guiïs pels espais web de les escoles.

“Totes les escoles públiques són igual de bones, independentment de la seva pàgina web. Totes estan administrades pel Departament d’Educació. Totes disposen de professorat que ha accedit a la docència per criteris de concurrència competitiva. Totes eduquen en la diversitat perquè és la forma de garantir la preparació dels vostres fills/es per a un món cada cop més heterogeni. Totes estan constantment innovant. Totes són inclusives, és a dir, s’adapten a les necessitats de l’alumnat”.

  

 

  • Visita només l'escola pública que tens al costat de casa.

“Tingues en compte que a les jornades de portes obertes intentaran captar-te com a client. El vostre fill/a no és un potencial client sinó un subjecte de drets. No et deixis seduir per projectes educatius “innovadors”. Tindran èxit o fracassaran en la mesura que el vostre fill/a aconsegueixi (o no) adaptar-se al projecte. No us preocupeu si l’escola pública del costat de casa no té AMPA/AFA, la FaPaC us acompanyarà en el procés de creació quan us incorporeu a l’escola”.

  

 

  • Pensa només en garantir l'escolaritat del teu fill/a.

“Les escoles públiques de Catalunya estan sobradament preparades per acollir i formar en continguts i esperit crític al vostre fill/a al llarg de tota la seva escolaritat”.

  

 

  • Confia en l'escola pública i el seu professorat.

“No teniu la responsabilitat de ser persones expertes en educació. La millor forma d’aprendre és implicant-vos a l’escola del costat de casa des del primer dia de classes del vostre fill/a. Heu de tenir una cosa clara: tota l’educació pública catalana és de qualitat, gratuïta, inclusiva, laica i democràtica. A més, és respectuosa amb el principi d’igualtat i no discriminació”.

  

 

  • Escola de barri.

“Vosaltres, com a famílies, no teniu la responsabilitat d’escollir escola. L’administració educativa té l’obligació de proveir al teu fill/a d’una plaça escolar pública (gratuïta) propera al teu domicili. En la preinscripció posa només una opció: l’escola pública més propera al teu domicili. Si viviu en un barri/zona on hi ha poca oferta de places públiques, a la vostra preinscripció poseu només les opcions d’escoles públiques que estiguin al vostre barri/zona per ordre de proximitat del domicili. Si no n'esteu segurs, en cap cas poseu com opció a la preinscripció una escola privada-concertada. Si ho feu, l’administració educativa us enviarà allà i haureu de pagar per l’escolarització del vostre fill/a, malgrat no tenir-ho clar”

  

 

  • No perdis temps fent càlculs amb l'escolarització del teu fill/a.

L’escola ideal per al vostre fill/a sí existeix. És aquella que us permet a les famílies tenir un paper actiu i participatiu, on es puguin fer propostes de millora i siguin escoltades, on el vostre fill/a tingui una xarxa que vagi més enllà de l’escola i és perllongui al barri.