Oficina de treball | Arxiu

 

 

 

 

Cerdanyola del Vallès va tancar el mes de març amb 28 aturats més que el mes anterior. En total, a la ciutat hi ha 2.530 persones registrades a les llistes de l'atur, segons dades de l'Observatori de Treball de la Generalitat. Tot i que l'inici de 2019 ha portat una evolució irregular de l'atur, els nivells segueixen per sota dels registrats ara fa un any.

 

  

2.530 aturats

 

  

  

A Cerdanyola hi ha més de 2.500 persones que es troben en situació d'atur i estan registrades com a tal a l'Oficina de Treball. Aquest total ha augmentat des del mes de febrer (mes on es va registrar una baixada), sumant-se 28 persones a la llista. Aquesta tendència s'ha donat també a la majoria de municipis del Vallès Occidental: l'atur ha pujat a 15 municipis i ha baixat a 8. En aquest empitjorament de l'ocupació, acompanyen a Cerdanyola municipis veïns com Ripollet, Badia del Vallès, Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès i Sabadell, entre altres.

 

 

  

Tot i que la pujada durant el passat mes de març trenca la possibilitat de sumar una ratxa de baixada en l'inici d'any, la xifra total segueix sent més baixa que ara fa un any. L'entrada de 2018 va significar l'inici de sis mesos de disminució de l'atur, arribant a reduir la xifra total en 290 persones en mig any. Des de la campanya d'estiu, l'evolució de l'atur a Cerdanyola ha estat irregular. Després de baixar de l'octubre al desembre de 2018, l'inici de 2019 va portar un creixement a causa del final de la campanya de Nadal. Al final del mes de febrer va tornar l'optimisme amb una nova baixada i ara, quan es tanca el primer trimestre de l'any, la tendència torna a ser negativa.

 

 

 

 

 

  

  

Per sota de la taxa mitjana de la comarca

 

 

    

Tot i haver augmentat la xifra total d'aturats, Cerdanyola segueix estant entre els municipis amb la taxa d'atur més baixa del Vallès Occidental. Actualment, la taxa d'atur cerdanyolenca se situa en el 8,67%, mentre que la mitjana de la comarca és de l'11,11%. El municipi del Vallès Occidental amb la taxa d'atur més baixa és Matadepera, amb un 4%, seguit de Sant Cugat, situant-se en un 6%. A l'altre extrem estaria Badia del Vallès, amb una taxa d'atur per sobre del 17%.

 

  

  

En l'àmbit català, l'atur registrat a Catalunya va baixar de 902 persones al març en relació al febrer i el mes es va tancar amb 395.740 desocupats, xifra que representa un descens del 0,23% intermensual, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de Treball i Seguretat Social. En comparació amb el mateix mes de l'any passat, l'atur va caure en 15.721 persones, un 3,82% menys. Tot i que es redueix en termes anuals, és el menor descens des del desembre del 2013, quan aleshores l'atur va caure un 3,41%.

 

 

  

  

El secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha lamentat l'alentiment de la reducció de l'atur al març, el menor descens en termes anuals des del 2013, però ha assegurat que no es tracta d'un “estancament” i ho ha atribuït al context global advers i a una Setmana Santa tardana, que aquest any cau a finals d'abril.

 

 

  

  

Pel que fa al conjunt de l'Estat, l'atur es va reduir al març en 33.956 persones, un 1,03% menys respecte al febrer, mentre que en relació al mateix mes de l'any passat el descens va ser del 4,89%, concretament en 167.467 persones. El nombre de desocupats es va situar en 3.255.084.