Zona d'aparcament davant d'alguns comerços a la plaça del Pi de Bellaterra | Laia TR

 

 

La solució per al problema de l'aparcament a la plaça del Pi de Bellaterra sembla que encara haurà d'esperar un temps per arribar. Tot i que des de l'Ajuntament de Cerdanyola i l'EMD de Bellaterra es va indicar que les millores per a gestionar les places de pàrquing havien d'aplicar-se a finals del passat mes de març, un endarreriment en l'arribada de materials, segons el consistori, està fent que el procés s'allargui.

 

 

Segons indica la regidora de Relacions Institucionals amb l'EMD de Bellaterra, Laura Benseny, la licitació de cert material és sovint lent, i els tècnics del consistori estarien pendents de l'arribada del material per a poder aplicar les mesures: “estem esperant perquè, fins que no arribi la pintura i la cartelleria no podrem aplicar cap canvi”, admet.

 

 

Les mesures per pacificar les 14 places d'aparcament de la plaça, però, ja estan decidides des de fa pràcticament dos mesos: amb la nova regulació, els vehicles tindran un màxim de 30 minuts per a estacionar a la zona de davant la Farmàcia Bellaterra, i un agent cívic vigilarà el seu compliment, podent multar i retirar els vehicles infractors. 

 

 

Places de pàrquing on s'aplicarà la limitació de 30 minuts | Google Maps 

 

 

Per la seva banda, cal recordar que el Ple de la Junta de Veïns de l'EMD de Bellaterra va aprovar també donar suport a la nova normativa de regulació d'aparcament de l'Ajuntament a la zona. Tanmateix, l'EMD de Bellaterra havia contemplat la possibilitat de repartir discos horaris als conductors, una mesura que generaria una gestió paral·lela amb el sistema basat en butlletes que havia planejat el consistori i que podria induir a confusió sobre quin sistema utilitzar per controlar el temps d'estacionament. 

 

 

Des de l'EMD indicaven setmanes enrere que “com que l'EMD té la competència en ordenació i regulació del trànsit” podrien aplicar el sistema de disc horari, independentment del sistema que emprés l'Ajuntament. El disc horari, però, no tindria caràcter sancionador, ja que “això depèn de l'Ajuntament, que és qui té la competència en la disciplina del trànsit“. Tanmateix, el president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, va indicar la setmana passada que estan en converses amb el consistori cerdanyolenc per decidir quina mesura aplicar.