Els cartells que indiquen la limitació a 30 minuts de la zona d'aparcament de la plaça del Pi ja s'han colocat
Els cartells que indiquen la limitació a 30 minuts de la zona d'aparcament de la plaça del Pi ja s'han col·locat | Toni Alfaro

 

 

Els cartells que indiquen la limitació de temps que hauria d'ajudar a pacificar la plaça del Pi de Bellaterra ja han arribat. Aquest dilluns al migdia, operaris de l'Ajuntament de Cerdanyola han estat instal·lant la cartelleria a la zona de davant la Farmàcia Bellaterra i la cafeteria Bonaparte, on se situen les 14 places que tindran una limitació de 30 minuts per a estacionar-hi els vehicles

 

 

Si bé aquest passat divendres cap de les dues institucions (Ajuntament o EMD) podia indicar quan s'haurien de començar a instal·lar les mesures per avisar de la nova normativa, aquest matí ja han arribat les primeres respostes. De fet, la regidora de Relacions Institucionals amb l'EMD de Bellaterra, Laura Benseny, ha assegurat que “aquesta setmana acaba la licitació de la pintura que arribarà després de Setmana Santa”. 

 

 

Benseny també explica que no s'està només esperant a l'arribada de la pintura per a senyalitzar la zona: “hi ha una part d'estructura i una part de recursos humans, i els agents cívics no podran arribar fins després de Setmana Santa”. I és que la senyalització de la zona anirà acompanyada d'uns agents cívics que primerament ajudaran al coneixement de la nova normativa, alhora que indicarien els vehicles infractors a la policia. 

 

 

Encara incert el sistema

 

 

L'EMD de Bellaterra, per la seva part, no ha donat noves notícies sobre aquest afer i la possible duplicitat en la forma de regular la limitació a 30 minuts. I és que mentre que l'Ajuntament va explicar que ho faria mitjançant butlletes repartides als comerços, l'EMD va dir que ho faria mitjançant un disc horari

 

 

Per la seva banda, algunes fonts Bellaterra indiquen que l'entitat també posaria en funcionament la regulació mitjançant el disc horari després de Setmana Santa. Suposadament, l'EMD repartirà els discos casa per casa, tot i que des del BellaterraDiari no s'ha pogut contrastar aquesta informació amb els responsables de l'entitat.