
La primavera és l'època dels colors a la natura: hi ha més hores de llum, les plantes floreixen, les abundants pluges netegen l'aire i el fan més nítid i les fulles joves dels arbres sorgeixen de nou amb un verd intens. Amb els colors també venen els fruits i moltes plantes comencen a proporcionar-nos els millors ingredients per la nostra cuina.
Dos d'ells són les maduixes i les faves. Els maduixots, com les maduixes, són una fruita plena de vitamina C, que és molt important per ajudar al sistema immunològic, alhora que inclou una gran quantitat d'antioxidants, a més d'àcid fòlic (vitamina B9) i potassi. Les faves, per la seva banda, tenen una gran quantitat de minerals com el ferro, el magnesi i el zinc que ajuden l'organisme, alhora que són riques en diverses varietats de vitamina B (especialment, B1, B2, B3 i B9).
Així, tant per aprofitar les possibilitats nutricionals com el gust d'aquests ingredients de temporada, us portem una amanida de primavera a base de maduixots i faves. Una delícia que, a més, quedarà perfecte a qualsevol taula pels seus colors vius i naturals. Voleu saber com fer-la? Doncs som-hi!
Què necessitem per una ració per a 2 persones?
- 250 g de faves tendres pelades
- Maduixes o maduixots
- Formatge de cabra engrunat
- Espinacs
- 50 g de pernil d'ànec
- Un grapat de pinyons
- Menta
- Sal
- Vinagre de Mòdena
- Oli d'oliva verge extra
Mans a la cuina!
- Primerament, posarem a bullir una olla amb aigua
- Quan arrenqui el bull, hi afegim dos brots de menta i les faves i es posa sal al gust
- Es deixen bullir durant uns 15-20 minuts fins que estiguin ben cuites
- Una vegada cuites, deixem refredar les faves dins la mateixa aigua de cocció (d'aquesta manera no s'arruguen)
- Per emplatar, col·loquem un llit d'espinacs i al damunt les faves, el formatge de cabra engrunat, uns pinyons saltejats, les maduixes tallades a trossets petits i el pernil d'ànec també tallat ben petit.
- Ho amanim amb una vinagreta d'oli d'oliva i vinagre de Mòdena. Així de fàcil.
Bon profit!