La formació Som Alternativa es presenta a les eleccions municipals de Cerdanyola aquest 26-M
La formació Som Alternativa es presenta a les eleccions municipals de Cerdanyola aquest 26-M | Som Alternativa

 

 

El grup polític d'esquerres Som Alternativa Cerdanyola, que es presenta a les eleccions municipals per l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha demanat que el consistori intervingui els comptes de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra per assegurar-ne la seva bona gestió. Ho ha fet en un comunicat aquest dijous 11 d'abril, en el que també ha dit que estarien disposats a que Bellaterra s'annexioni a Sant Cugat, sempre que se cenyeixi als seus límits com a urbanització. 

 

 

La formació ha volgut indicar que, a causa del Decret Llei de 29 de març del 2019, ara existeix la possibilitat d'auditar des dels ajuntaments les despeses de les EMDs amb menys de 5.000 habitants, nomenant un funcionari municipal que se’n faci càrrec. Tenint això en compte, demanen al govern de Carles Escolà que intervingui l'EMD i hi posi un funcionari perquè consideren que la gestió econòmica de l'entitat ha sigut sempre opaca.

 

 

El seu candidat a l'alcaldia, el cerdanyolenc Jordi Haro, ha explicat que “des que va començar l'EMD no hi ha hagut pràcticament cap control econòmic” sobre la seva actuació, i creu que la gestió de l'entitat és clarament millorable. De fet, des de Som Alternativa proposen tancar l'administració de l'EMD per complet i assignar un model de regidors de districte.

 

 

D'altra banda, el partit estaria a favor de l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat: “des de Som Alternativa creiem que si hi ha una gran majoria de veïns que volen marxar a Sant Cugat, per ètica democràtica, ho hem de respectar” afirma Haro.  Ara bé, l'annexió, però, “hauria de cenyir-se als límits històrics de la urbanització”, i per tant explica que no inclouria ni la Universitat Autònoma, ni el Turó de Sant Pau.

 

 

Tenint en compte aquesta afirmació, la possible annexió tampoc s'hauria d'incloure el Clot de Can Fatjó dels Aurons, ja que no forma part del territori gestionat per l'EMD. A més, Haro afegeix que “no ens semblaria malament sempre que Sant Cugat i la Generalitat hi estiguin d'acord”.

 

 

Al comunicat, critiquen que “l'alcalde negociï un nou conveni un cop que la pròpia EMD ens ha deixat clar que el problema no és el conveni sinó que pretenen deixar de formar part de la ciutat”. A més, han qualificat l'actitud de l'EMD com una “manca de respecte als ciutadans de Cerdanyola“.