convergents
D'esquerra a dreta, Silvia Requena, Jordi Macarulla, Germà Gordó i Remei Gómez, durant el dinar a la Bellatecaº | Laia TR

 

 

L'actual president del grup polític de Convergents i exconseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó, va ser a Bellaterra l'11 d'abril. Preguntat per l'estat del judici i el desenllaç més adequat segons la seva opinió, indicava: “és un tema molt humà, jo tinc amics a la presó, especialment Joaquim Forn qui és molt bon amic meu, una persona honesta, intel·ligent, bona persona, demòcrata… i al qual jo estimo molt”. 

 

“Que aquesta persona pugui estar a la presó és gairebé surrealista”, continuava Gordó. “Jo que sóc jurista no ho entenc des de cap punt de vista (…) no ho entenc des del punt de vista del dret, ni de la democràcia, d'enlloc…”, afegia. 

 

Pel que fa a terminis indicava que “tinc ganes que aquest judici s'acabi aviat i que hauria de fer-ho amb els presos polítics a casa seva amb les seves famílies, les persones que estimen més i els seus amics”. 

 

Durant l'acte el convergent va apostar per la “llibertat”,”'l'aministia” i la “creació d'una Constitució Catalana“. En aquest sentit Gordó sentenciava: “en aquest país no hi haurà estabilitat mentre hi hagi presos polítics” . 

 

L'exconseller equiparava el cas de Bellaterra i Cerdanyola amb el de Catalunya i Espanya: “igual que parlem d'una constitució catalana per Catalunya, la solució per Bellaterra és tenir un millor conveni (…), una delegació important de competències i un pressupost valent”. “Cerdanyola ha d'acceptar el dret a decidir de Bellaterra i ser generosa”, deia.

 

Gordó va ser a Bellaterra per acompanyar el candidat a presidir l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de la localitat, Jordi Macarulla, presidenciable de Convergents. També van assistir-hi la convergent Silvia Requena i la número 1 al Senat per Convergents i també bellaterrenca, Remei Gómez.