convergents
D'esquerra a dreta, Silvia Requena, Jordi Macarulla, Germà Gordó i Remei Gómez, durant el dinar a la Bellatecaº | Laia TR

 

 

El bellaterrenc Jordi Macarulla s'ha presentat com a candidat a presidir l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, pel partit polític Convergents. Ho ha fet aquest 11 d'abril a Bellaterra, en un dinar organitzat a la Bellateca de Bellaterra.

 

Fa quatre anys que Macarulla és vocal pel Partit Demòcrata (PDeCAT) a l'EMD i durant la cita explicava que “encaro la candidatura amb il·lusió perquè porto 50 anys a Bellaterra, els meus néts són la cinquena generació de Macarulla a Bellaterra i tinc molt bones idees per posar en marxa”. Respecte al salt de PDeCAT a Convergents indicava: “a Bellaterra hi ha una majoria absoluta per part de l'equip de govern actual i les minories tenim vot, però és com sí no tinguessim veu…”.

 

Apuntava com a millores que pot oferir “sortir d'un enfrontament tan radical” com el que hi ha hagut entre l'actual govern de l'EMD i l'Ajuntament, “que ha fet que només tinguem més demandes, judicis i, a més, molts d'ells amb la majoria de sentències desfavorables”.

 

Recorda que “no sabem els anys que serem a Cerdanyola” i agafa un compromís: “acostar-se a l'Ajuntament”. Per Macarulla és primordial el diàleg per trobar la millor forma d'encaix de Bellaterra, ja sigui en forma de conveni o un altre. “Sens dubte, el conveni serà un dels prioritaris que portarem al nostre programa”, deia. L'ideal, però, confessava que seria tenir el mateix conveni que Valldoreix, on l'EMD veïna gestiona tot el que recapta dels impostos dels valldoreixencs.

 

“Pels límits territorials inclouriem la zona de l'abocador de Bellaterra (…) i hi ha millores possibles en l'aparcament, circulació, sanitat o espai públic…que segur que tiraríem endavant”, afirmava. Per concloure deia: “necessitem la confiança dels bellaterrencs per a poder-ho tirar endavant”.

 

Altres temes tractats durant el dinar

 

Altres temes que van sortir durant el dinar van ser d'àmbit nacional i local. En l'escala catalana, per exemple, els assistents es mostraven preocupats per “quina sortida” tenia Catalunya. La resposta de Convergents va ser definir-se com un partit sobiranista, de centre i “d'ordre”, en paraules de l'exconseller de Justícia i president de Convergents, Germà Gordó, qui també va assistir a l'acte.

 

La seva aposta, la “llibertat”,”'l'aministia” i la “creació d'una Constitució Catalana”. En aquest sentit Gordó sentenciava: “en aquest país no hi haurà estabilitat mentre hi hagi presos polítics”.

 

En l'àmbit local reforçava la figura de Macarulla com a solució per aconseguir un diàleg franc i millorar el conveni. L'exconseller equiparava el cas de Bellaterra i Cerdanyola amb el de Catalunya i Espanya: “igual que parlem d'una constitució catalana per Catalunya, la solució per a Bellaterra és tenir un millor conveni (…), una delegació important de competències i un pressupost valent”. “Cerdanyola ha d'acceptar el dret a decidir de Bellaterra i ser generosa”, deia.

 

Macarulla ha estat acompanyat per l'exconseller de Justícia Germà Gordó, a més de la convergent Silvia Requena i la número 1 al Senat per Convergents i també bellaterrenca, Remei Gómez.