Anar al Senat, per què?

by | abr. 23, 2019 | Opinió

 

Sembla una cosa contradictòria si en el meu fur intern hi ha la idea d’una Catalunya independent. Anar al Senat, per què? És ben cert que ara la batalla per la independència també cal lliurar-la en les institucions que en són contràries. El camí és llarg i s’ha de lluitar en tots els fronts. Vet aquí una raó poderosa per anar al Senat: fer-nos visibles i forçar tots els mecanismes possibles per revertir la situació angoixant que vivim. 

 

Anar al Senat per sumar esforços amb aquells que volen la independència, però també amb aquells que creuen en el dret a decidir dels pobles.

 

Anar al Senat per explicar una i mil vegades que Catalunya és un poble que, a despit dels qui neguen la nostra identitat, ha mantingut viva la flama de ser independent. Sé que alguns diran que aquesta aspiració és recent i que va néixer a finals del segle XVIII, i que es fonamenta en un passat de dubtosa interpretació. Tots els pobles fonamenten la seva identitat en una història passada que s’adapta a la realitat del moment. Tots els pobles busquen els seus fets mítics per defensar la seva identitat.

 

Anar al Senat perquè, vulguem o no, som presoners d’un Estat i d' una Monarquia que constreny qualsevol interpretació d’una Constitució que, diuen, es va fer per a tothom…, tothom que pensi com els partits nacionalistes espanyols.

 

Anar al Senat per dir que l'1 d’octubre de 2017 el poble es va expressar de manera pacífica amb l'única eina que li és pròpia, el vot. L'1 d’octubre cada vot tenia un nom propi i no pas una ideologia o un nom de partit, i totes aquestes veus ens van donar un mandat. El fet és consumat i mai es podrà revertir. I aquells que no es van expressar amb el vot són presoners dels partits que es consideren propietaris dels seus vots.

 

Anar al Senat, sí, perquè hem de posar-nos al servei de totes les veus. I encara que es pugui considerar inútil fer res en el marc d’un Estat que no ha sabut resoldre el conflicte amb Catalunya, tota acció, per més impossible que sigui, suma i suma a la nostra causa.

 

Anar al Senat perquè ara és el moment del compromís.

 

 

Ignasi Roda Fàbregas

Candidat al Senat per JxCat

Vols llegir més…?

“Idea i somni”

“Idea i somni”

Tot plegat dona per pensar. I el primer que em ve al cap és que estem concebent una Catalunya independent sota el prisma dels partits i els polítics. És la seva visió la que preval davant la idea i el sentiment d’una gran part de la població catalana que va decidir dir prou al que el meu avi als anys 60 deia “una ocupació”, tot i no ser independentista.

“La gran riuada”

“La gran riuada”

Tenia 9 anys. Plovia a bots i barrals. Encara érem a Bellaterra. Aleshores les vacances escolars acabaven a finals de setembre, quan llavors, es feien les maletes i tornàvem a Barcelona. Era un 25 de setembre i era un dimarts.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: