La parada de llibres de la llibreria Paper's ha tornat a ser el punt de venda de llibres a Bellaterra
La parada de llibres de la llibreria Paper's ha tornat a ser el punt de venda de llibres a Bellaterra | Toni Alfaro

 

 

Bellaterra torna a gaudir de la diada de Sant Jordi de la mà del seu comerç. I és que les dues úniques paradetes de roses i llibres al poble estan gestionades pel Grup Escolta Bellaterra (GEB) i la llibreria Paper's, que ven tota mena de publicacions de tres gèneres diferenciats: infantil, adult i manga. Aquest dimarts 23 d'abril, a més, la llibreria col·labora amb la Unió de Veïns per a portar a diferents autors bellaterrencs a perquè el públic els pugui conèixer i pugui tenir els seus llibres signats. 

 

 

Més roses que llibres

 

Pel que fa a les vendes, però, molts dels bellaterrencs es decideixen per les roses. És l'exemple de Philippe, de 52 anys, que enguany no ha volgut comprar llibres “perquè en tenim la casa plena”, tot i que sí que ha comprat dues roses vermelles a la plaça del Pi. L'altra cara de la moneda són exemples com el de la Marta, de 36 anys: ella només ha comprat una rosa vermella, però s'ha decidit per adquirir tres llibres, dos d'ells a la Paper's.

 

 

Hi ha casos en què veïns de Bellaterra compren les roses a la plaça del Pi i els llibres a fora del barri, com l'Ariadna, de 46 anys, que ha adquirit dos roses al GEB, però ha anat a buscar el llibre que li interessava (L'Estilita d'Uri Costak) a Sant Cugat. També, però, hi ha casos com el de la Meritxell, de 40 anys, que és de Sant Cugat però ha vingut a Bellaterra a comprar per Sant Jordi dues roses i un llibre. 

 

 

Cas més extrem és el del Raúl, de 44 anys, que tot i viure a Barberà del Vallès ha vingut a Bellaterra a comprar quatre roses i un llibre. D'altres, però, prefereixen comprar una cosa al barri i una altra fora, com el Sergio, de 29 anys; ell ha comprat una rosa a la localitat i un llibre a fora. 

 

 

Signatures a la plaça del Pi

 

 

Pel que fa als llibres nous, enguany sis veïns de Bellaterra presenten llibre per aquest Sant Jordi. Entre ells es compten Francisco Gozálvez Serrano, amb Tres tigres y el PresidentGustau Folch, amb DesaparecidosEnric Marin i Joan Manuel Tresserras, amb Obertura republicanaMerce Passola i Carles Viladevall amb Porta d'accés a la felicitatLuz Helena Mendoza, amb La LeonaMª Jose Foix amb Las cuatro estaciones de la cocina i el mestre Jordi Savall, amb Ibn Battuta. La majoria d'aquests autors es preveu que siguin a la carpa de la Unió de Veïns i Paper's entre les 18 i les 20h, disposats a signar els seus llibres.

 

 

A més, per la carpa també passaran autors bellaterrencs que no han publicat llibres enguany però sí en anys anteriors. És el cas de Gabriel MartínezMiguel RamosJordi Macarulla i Pilar Viladomiu, entre d'altres. Per la seva banda, el GEB inclou també una secció dedicada a llibres, tot i que són exemplars per a intercanviar, i no pas per vendre.