Bandera de la Unió Europea | Europa Press

 

 

 

Només un 28% dels ciutadans a Espanya sap quan se celebren les eleccions europees, segons la darrera enquesta d'opinió de l'Eurocambra. Així, és el tercer estat de la Unió Europea amb més desconeixement sobre les dates dels comicis. Al conjunt del bloc només un terç sap quan se celebren les eleccions per escollir els representants d'aquesta cambra.

 

 

De fet, només un 5% dels enquestats van saber dir quins dies exactes (23-26 de maig) seran els comicis europeus. Tanmateix, més de la meitat dels ciutadans europeus està a favor què el Parlament Europeu tingui un paper més important. De cara a la campanya electoral, els europeus consideren que l'economia i l'atur juvenil haurien de ser els temes prioritaris de discussió.

 

 

A Espanya els afers econòmics i laborals també són prioritaris, seguit de la immigració, la promoció dels drets humans i la democràcia i la lluita contra el canvi climàtic. Un 48% dels enquestats a l'Estat assegura que votarà a les eleccions europees, mentre que gairebé un 40% veu “gens probable” que participi en aquests comicis.