Les votacions han començat a les 9h al Centre Cívic, a l'edifici de l'EMD de Bellaterra
Les votacions han començat a les 9h al Centre Cívic, a l'edifici de l'EMD de Bellaterra | Toni Alfaro

 

 

Les meses de votació per les eleccions generals d'aquest 28 d'abril s'han obert amb total normalitat a Bellaterra. Ho han fet aquest matí a les 9h, moment en què ha començat oficialment el període de votació pels representants dels diferents partits polítics espanyols a les cambres de representació de l'Estat: el Congrés dels Diputats -o Cámara Baja– i el Senat -o Cámara Alta-. La votació es fa al Centre Cívic de Bellaterra (a l'edifici de l'EMD) i durarà fins a les 20 h. Per a votar es necessita ser major de 18 anys i portar el Document Nacional d'Identitat (DNI). 

 

 

Les meses a les que s'ha de votar s'han de consultar depenen de l'adreça, i s'indiquen a l'entrada del Centre Cívic
Les meses a les que s'ha de votar depenen de l'adreça i s'indiquen a l'entrada del Centre Cívic | Toni Alfaro

 

 

 

La novetat d'enguany rau en què la votació a Bellaterra està dividida en dues seccions censals, la 20 i la 40, ja que fins ara només es votava a la secció 20. Tot i que la secció 40 -segons indiquen membres de l'administració de l'Ajuntament de Cerdanyola– ja existia amb anterioritat, el cert és que fins ara no s'havia fet servir. La nova mesura radica en el creixement del nombre de votants censats, segons argumenten. En definitiva, la nova mesura implica que, segons l'adreça de cada votant, ha d'anar a una mesa electoral o una altra.

 

 

Paperetes de votació dels diferents partits que es presenten al Congrés dels Diputats i el Senat espanyols
Paperetes de votació dels diferents partits que es presenten al Congrés dels Diputats i el Senat espanyols | Toni Alfaro

 

 

D'altra banda, tot i que ja hi ha hagut una gran quantitat de veïns dels 2064 que han de passar per les urnes de la localitat, la majoria de censats a Bellaterra encara hauran de votar al llarg de la jornada. De fet, la participació a Bellaterra sol ser històricament alta, al voltant del 75 o 80% de l'electorat al barri. 

 

 

 

La jornada de votació s'allargarà fins a les 20h, moment en el qual es tancaran tots els col·legis electorals i es farà recompte dels resultats. Ampliarem informació sobre el tancament de la jornada més endavant.