Urna de votació amb paperetes del senat
Urna de votació amb paperetes del senat | Toni Alfaro

 

 

Els dos candidats de Bellaterra al Senat ja han votat en aquest matí d'eleccions generals en què s'escullen els representants de cada territori a les Corts Generals espanyoles (Congrés dels Diputats i Senat). La seva assistència a les urnes ha sigut al matí d'aquest 28 d'abril, en el qual tots els bellaterrencs i bellaterrenques estaven cridats a votar per escollir els seus representants a les dues cambres representatives

 

 

Ignasi Roda, candidat bellaterrenc al senat per Junts Per Catalunya, ha votat de bon matí
Ignasi Roda, candidat bellaterrenc al senat per Junts Per Catalunya, ha votat de bon matí | Toni Alfaro

 

 

El primer a arribar ha sigut el candidat de Junts per Catalunya, Ignasi Roda, que ha arribat al voltant de les 10 h per introduir les dues paperetes a les urnes. Roda creu que “es mantindrà la proporcionalitat que el primer partit més votat traurà dos o tres senadors, mentre que el segon en traurà un”, i desitja que sigui la seva formació qui més en tregui, tot i que “encara ningú s'atreveix a preveure cap resultat”.

 

 

Roda lamenta que “hi ha una inèrcia electoral que fa que la gent voti amb una mentalitat de Congrés dels Diputats, tot i que al Senat es voti de forma nominal”. I és que explica que les llistes del Senat no són com al Congrés, ja que es vota de forma nominal a la persona, i no a una llista de partit. El número 3 de Junts per Catalunya explica que, si sortís escollit, assegura que aniria content “cap a Madrid a treballar i intentar explicar quina realitat i identitat tenim, que això no és un invent, no és un bolet, sinó que la idea de nació, país i República ve de molt lluny”.

 

Remei Gómez, candidata per Convergents, ha votat a mig matí al Centre Cívic
Remei Gómez, candidata per Convergents, ha votat a mig matí al Centre Cívic | Toni Alfaro

 

 

Per la seva part, Remei Gómez, candidata a número 1 de Convergents al Senat, s'ha mostrat contenta amb la participació de Convergents a les eleccions: “per Convergents ja és important participar i estar presents; per a nosaltres només el fet d'haver pogut fer campanya, estar presents i que el nom de Convergents estigui a la palestra (…) per nosaltres això ja és important”. 

 

 

La bellaterrenca, que ha votat a les 11h, diu que “els resultats ja es veuran”, tot i que remarca que “portem un any de vida i som conscients dels resultats que podem tenir”. “Tenir representació al Senat amb un patit que té un any de vida seria tot un èxit”, afirma Gómez.