Jaume Alonso-Cuevillas en un acte de presentació de candidatura municipal a Bellaterra
Jaume Alonso-Cuevillas a un acte de presentació de candidatura municipal a Bellaterra | Toni Alfaro

 

 

El catedràtic de Dret Processal per la Universitat de Barcelona i candidat a l'alcaldia de Torroella de Montgrí, Jaume Alonso-Cuevillas, va cridar l'atenció sobre la importància de votar als partits independentistes a les eleccions municipals i europees del pròxim 26 de maig. 

 

 

El també advocat del president de la Generalitat de Catalunya a l'exili, Carles Puigdemont, va indicar aquest dimarts 30 en un acte de presentació del candidat a l'EMD de Bellaterra, Abel Moreno, que als comicis que estan per venir “hem de votar per colors i hem de votar pel color groc”, i que “és important que el 27 de maig ens despertem amb una Catalunya groga“. Tanmateix, va afegir que “seria convenient reequilibrar de seguida els equilibris” entre les formacions independentistes “per evitar una crisi de govern a Catalunya”.

 

 

D'altra banda, sobre l'exclusió a les eleccions europees de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per part de la Junta Electoral Central espanyola, Cuevillas va dir que era “un pas més en aquest desmantellament autoritari i demofòbic de la justícia espanyola”.

 

 

 

 

Tot i això, el catedràtic va mostrar-se optimista dient que “jo crec que els acabarem tenint a les paperetes”, a la vegada que va criticar durament la decisió de la JEC: “la Junta Electoral Central ha convertit les eleccions europees que venen en un referèndum entre democràcia i autoritarisme“, va afirmar. 

 

 

Cuevillas va defensar també a la gran tasca que s'està fent a Europa des del Consell per la República, que està servint per a denunciar l'ús de la justícia que està fent l'estat espanyol, ja que “a quasi tota Europa l'opinió pública compta molt”, en contraposició amb Espanya i els seus “mitjans de comunicació cavernaris”.

 

 

“Tenim enfront a un estat ferit en el seu orgull” va explicar el catedràtic, que es va mostrar satisfet amb la feina que s'està fent des de l'àmbit independentista: “si continuem fent les coses tan bé com fins ara, si seguim mobilitzant-nos de forma activa, pacífica i no violenta (…) us ben asseguro que més aviat que tard celebrarem l'adveniment de la República“.  

 

Jaume Alonso Cuevillas a Bellaterra