Abel Moreno parla durant la seva presentació, acompanyat de l'advocat Jaume Alonso Cuevillas i la suplent Montserrat Corominas
Abel Moreno parla durant la seva presentació, acompanyat de l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas i la suplent Montserrat Corominas | Jordi Tardós

 

 

La presentació d'Abel Moreno com a candidat a presidir l'EMD de Bellaterra va centrar-se en la construcció de diàleg entre l'entitat i l'Ajuntament. El presidenciable de Junts per Catalunya – Bellaterra va destacar la necessitat de “normalitzar la relació i parlar amb l'Ajuntament” com a base per a buscar millores per al barri  mitjançant un nou conveni.

 

 

A l'acte de presentació, que es va organitzar aquest dimarts 30 d'abril a les 20h a la Sala d'Actes del Club Bellaterra, va assistir també Montserrat Corominas, suplent de Moreno, que va obrir l'acte, així com el catedràtic de Dret Processal a la Universitat de Barcelona i alcaldable pel partit a Torroella de Montgrí, Jaume Alonso-Cuevillas. L'acte també va comptar amb l'assistència del candidat a l'alcaldia de Cerdanyola per Junts per Cerdanyola, Joan Sànchez

 

 

Corominas va indicar en la seva presentació que cal lluitar per una Bellaterra que ara mateix “està bruta, està abandonada i està fatal” i que “ha arribat l'hora d'un canvi important que estem il·lusionats de poder fer”. Alhora va lamentar que els polítics que han portat fins ara Bellaterra “ha semblat que ens aixequessin la camisa” i va criticar les accions que últimament s'estaven anunciant des de l'entitat: “diuen, diuen, però mai fan; sempre diuen abans de les eleccions“.

 

 

 

 

Sànchez va voler intervenir també durant la posada en marxa oficial de la candidatura de Moreno. L'alcaldable a Cerdanyola va admetre que, tot i que “Cerdanyola i Bellaterra han tingut tradicionalment una relació tensa”, la feina duta a terme des de Gent per Bellaterra ha anat un pas més enllà: “l'EMD, quan s'ha posat a funcionar, s'ha utilitzat per trencar en comptes de per unir”, va explicar. També va defensar més diàleg entre Bellaterra i Cerdanyola, especialment mitjançant un millor conveni, perquè “els bellaterrencs us pugueu gestionar com us mereixeu”.

 

 

Poc després va arribar el torn de Moreno, qui va primar per sobre de tot que la relació basada en el diàleg entre les dues administracions, però sense deixar de banda l'adquisició de més autonomia administrativa: “Bellaterra ha d'anar assumint de mica en mica més competències (…) ho hem de fer a través d'un conveni“, que recordava que ja s'havia començat a gestionar i que havia de “servir de base per a treballar amb l'Ajuntament de Cerdanyola“. 

 

 

El candidat va lamentar que “portem 8 anys d'EMD i es com si portéssim un any: hem de fer un canvi”. I va basar la seva crítica en diversos aspectes, com la seguretat, de la que va dir que “s'han fet coses fora de les mateixes competències de l'EMD”, o l'esport, sobre el que va indicar que “no s'ha potenciat res perquè ja hi ha el Club Bellaterra” i va dir que es podrien fer més instal·lacions esportives, per exemple, al Turó de Sant Pau. També va indicar Moreno que hi havia diverses problemàtiques de Bellaterra que se solucionarien amb el nou conveni com la mobilitat, l'enllumenat i gestió de carrers i el foment del comerç

 

 

L'esdeveniment va finalitzar amb un llarg parlament del catedràtic i candidat a l'alcaldia de Torroella de Montgrí, Jaume Alonso-Cuevillas, que va destacar la importància d'emprar les eleccions europees i les municipals per ajudar a l'independentisme. Va destacar que “seria convenient reequilibrar de seguida els equilibris”  polítics independentistes per a “evitar una crisi de govern a Catalunya“, referint-se als bons resultats d'Esquerra Republicana a les eleccions generals. Per sobre de tot, però, va destacar la importància de “votar per colors” i que “és important que el 27 de maig ens despertem amb una Catalunya groga” independentista, davant la repressió de l'estat espanyol i la seva justícia.