eleccions
Sistema braille per a votar a les eleccions | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

Per primera vegada en unes eleccions municipals, les persones amb discapacitat visual podran exercir el seu dret a votar en secret a Cerdanyola del Vallès i Bellaterra. L’Ajuntament ha adoptat el sistema que s’empra a les eleccions Autonòmiques, Generals i Europees i mitjançant la utilització dels kits de vot accessible garantirà el dret i l’autonomia de les persones invidents. Les persones interessades en votar mitjançant aquest sistema han de fer la sol·licitud a l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) abans del 15 de maig.

 

 

El tràmit es pot fer presencialment a les oficines del passatge de l’Ajuntament s/n de dilluns a divendres de 8:30h a 19h. I també telemàticament fent servir un certificat digital que es pot tramitar a la mateixa OAC si no es disposa d’ell. A la sol·licitud caldrà indicar el nom i cognoms, l’adreça, el DNI, el telèfon de contacte de la persona interessada i també si aquesta sap llegir en Braille.

 

 

L’establiment del sistema de votació en Braille dóna resposta a la campanya efectuada per l’ACIC (Associació Catalana per a la Integració del Cec) per al compliment efectiu del dret constitucional al vot secret (art. 68.1 i 69.2 CE). També, en el ple municipal de març, es va aprovar per unanimitat la moció, presentada per ERC, per a ‘la instauració d’un sistema que garanteixi a les persones invidents exercir el seu dret al vot secret a les eleccions municipals del 26 de maig’.