Equip sub-18 del Club de Rugby Sant Cugat després de guanyar a Zarautz aquest diumenge
Equip sub-18 del Club de Rugby Sant Cugat després de guanyar a Zarautz aquest diumenge | Club de Rugby Sant Cugat

 

 

Els joves bellaterrencs Ignasi Treceño i Marc Rovira van proclamar-se campions d'Espanya de rugby sub-18 aquest passat diumenge a Zarautz, al Gipuzkoa. Ho van fer després de classificar-se com a campions de Catalunya el passat 13 d'abril amb el seu equip, el Club Rugby Sant Cugat. Per a aconseguir-ho, van haver d'enfrontar-se a tres dels set millors equips espanyols, entre el que també hi havia La Santboiana catalana.

 

 

Els nois de David Mallén van haver d'enfrontar-se a l'Alcobendas Rugby, a qui van guanyar 12 a 19, i al CD Rugby Mairena de Sevilla, a qui van guanyar 22 a 0, el dissabte 27. L'endemà, el diumenge 28, l'equip de Sant Cugat es va enfrontar en el tercer partit contra el Valladolid Rugby Associación Club (VRAC), guanyant per 18 a 0, i van acabar a la final contra el AVK Bera Bera de Sant Sebastià, superant-lo per 13 a 29. 

 

Marc Rovira i Ignasi Treceño amb el trofeu de campions d'Espanya a Zarautz
Marc Rovira i Ignasi Treceño amb el trofeu de campions d'Espanya a Zarautz | Cedida

 

 

Per a Rovira, la competició no va ser difícil, segons ha explicat al BellaterraDiari. De fet, indica que “quan vaig acabar el partit final no tenia la sensació d'haver guanyat el campionat”, tot i que admet que el partit contra els d'Alcobendas “va ser el més difícil, potser perquè era el primer”. El bellaterrenc diu que, com que en els propers mesos ha de complir els 18 anys, l'any que ve passarà a formar part de l'equip sènior, que no té tan bona categoria com el sub-18 a causa de la seva falta d'història: “altres clubs com La Santboiana tenen més història i són millors a categories més altes”. 

 

 

L'entrenador dels de Sant Cugat, el terrassenc David Mallén, es felicita per la feina ben feta, ja que “durant tota la temporada la trajectòria ha sigut ascendent”. Admet que, tot i que alguns jugadors no han vist el campionat com un repte, “ara ho veiem molt fàcil, però és que ho hem estat treballant durant tota la temporada”. L'entrenador indica que l'any que ve anirà a formar part de l'equip tècnic del sènior A, on “aniré a ajudar a Lewis Williams a consolidar l'equip, a cuidar molts dels que vénen del sub-18 amb mi i a treballar per millorar l'equip sènior”.