La campanya electoral de les eleccions municipals ha començat a Cerdanyola del Vallès. Aquest 10 de maig ha començat oficialment la campanya perquè les 10 candidatures cerdanyolenques demanin el vot a la ciutadania. Amb la vista posada en el 26 de maig, els candidats a l'alcaldia han sortit al carrer amb els seus equips per donar el tret de sortida a la campanya amb l'enganxada dels primers cartells. 

 

Els cerdanyolencs i cerdanyolenques podran votar les candidatures presentades per PSC, ERC, Ciutadans, Convergents, Som Alternativa, PP, Gent per Bellaterra, Guanyem Cerdanyola, Junts per Cerdanyola i En Comú Podem Cerdanyola. D'aquestes llistes sortiran, el 26 de maig, els 25 regidors que configuraran el nou Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

 

Les candidatures:

 

 

psc
PSC

 

Partit Socialista de Catalunya – Candidatura de Progrés (PSC-CP)

 

Carlos Cordón és el cap de llista del PSC per intentar aconseguir l'alcaldia de Cerdanyola. En les primeres posicions l'acompanyen Pepi Rivera (funcionaria a l'Ajuntament de Cerdanyola des de 2001) i Víctor Francos (regidor socialista des de l'any 2011). A més, se sumen dos nouvinguts als primers llocs de la llista: com a número quatre, Carme Arché (independent) va ser regidora de Serveis Socials com a membre d'ICV, i com a número cinc, el llicenciat en dret Javi Sánchez. L'exalcaldessa Carme Carmona tanca la llista socialista i, com a suplent, dona suport a la candidatura la també exalcaldessa Cristina Real.

 

 

 

Guanyem
Guanyem Cerdanyola 

 

Guanyem Cerdanyola – Alternativa Municipalista (GuanyemC-AMUNT)

 

L'actual alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, és el cap de llista de Guanyem Cerdanyola, una nova candidatura que aglutina les forces de Compromís per Cerdanyola, CUP i Esquerra Unida i Alternativa. En les primeres posicions de la llista se sumen Laura Benseny (actual regidora d'esports), Vera Sànchez (d'EUiA) i Ivan González (actual regidora d'Urbanisme). Altres noms de la llista són Maria Miró (nº 5), Adrià Guimerà (nº 6), Xavier Nieto (nº 7) i, sortint de les primeres places de la llista que va ocupar a Compromís, Elvi Vila (nº 24 i actual segona tinenta d'alcaldia). 

 

 

erc
ERC 

 

 

Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC – AM)

 

Helena Solà és l'alcaldable d'ERC a Cerdanyola. L'actual regidora republicana estarà acompanyada en les primeres posicions per Iñigo García de Enterria (actual regidor al plenari), Montse Nieto (membre independent), Albert Turon (president del partit) i Carme Pina. La llista d'ERC incorpora altres membres independents, com Pedro Casas (nº 6) i Gemma Estopà (nº 7) i membres del Jovent Republicà com Daniel Jovell (nº 8).

 

 

ciutadans
Ciutadans 

 

Ciutadans – Partido de la ciudadania (Cs)

 

La cap de llista de Ciutadans és Sonia Rodríguez, qui actualment és regidora del partit al plenari de l'Ajuntament. Com a número dos se suma Pau Ortolà (portaveu del grup municipal i nº 2 a els anteriors eleccions), i en la tercera plaça, Gorka Samaniego (estudiant de Dret i ciències polítiques).  Les cinc primeres posicions les completen Korina Medina i José Luis Pérez. La llista la tanca la diputada de Ciutadans al Parlament, Maria Valle. 

 

 

 

pp
PP 

 

Partit Popular/Partido Popular (PP)

 

Manuel Buenaño repeteix com a candidat del PP a l'alcaldia. Buenaño, qui també és el cap de llista del PP al Senat per la província de Barcelona, sumarà forces amb el número dos Álvaro Hernández (president del partit a Cerdanyola), Anabel Plans (secretària general de la formació local), Fulgencio Yeste (actual regidor al plenari) i Gertrudis Masacs. Altres noms de la llista són Francisco Correderas (nº 6) i Rosendo Calet, actual regidor que cau a la 22a posició de la candidatura.

 

 

Junts
Junts per Cerdanyola 

 

 

Junts per Cerdanyola (Junts)

 

Joan Sànchez és el candidat a l'alcaldia de Junts per Cerdanyola. Aquesta nova candidatura inclou membres de l'actual PDeCAT i membres independents. Així, a Sànchez l'acompanyen Àngels Guimerà com a número dos, i Encarna Linares (regidora amb el PDeCAT) com a tres. Altres noms presents a les primeres posicions de la llista són Guillem Ortega (nº 4), Alberto Lacasa (nº 5) i Marc Costa (nº 6). La llista la tanca el diputat al Parlament amb Junts per Catalunya i exalcalde de Cerdanyola, Toni Morral. 

 

 

podem
En Comú Podem

 

 

En Comú Podem Cerdanyola – En Comú Guanyem (eCPC-ECG)

 

La candidatura En Comú Podem es presenta a Cerdanyola amb Cecilia Collado (secretària general de Podem) com a cap de llista. La unió de les seccions locals de Podem i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) incorpora Maria Reina (regidora d'ICV) com a número dos i Pilar Adell com a número tres. Altres noms de la candidatura són Isaac Martínez, Asier Debasa  i Antonio Garrido en les següents posicions. 

 

 

Som Alternativa
Som Alternativa

 

 

Som Alternativa – Front Republicà (F!) 

 

Com nova força política, Som Alternativa es presenta amb Jorge Haro com a cap de llista de la candidatura a l'alcaldia. Aquesta candidatura, que no aglutina altres formacions de l'esquerra cerdanyolenca, incorpora, en els primeres posicions noms com Mercè Cisneros, Santiago Moncada, Carla Lareda i Rayco García.

 

Gent per bellaterra
Gent per Bellaterra | Cedida

 

Gent per Bellaterra (GP. Bellaterra)

 

Des de Bellaterra, Maria Jesús Cornellana (vicepresidenta de la Comissió de Veïns per la recollida de signatures per l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat del Vallès) encapçala la candidatura de Gent per Bellaterra. L'actual president de  l'EMD, Ramon Andreu, és el número dos de la llista, seguit de Guillem Nadal i Maria Remei Barceló. 

 

Convergents
Convergents | Cedida

 

Convergents (CNV)

 

També des de Bellaterra, la candidatura de Convergents presenta Jordi Macarulla com a cap de llista. Macarulla, qui també és el candidat de Convergents a la presidència de l'EMD, suma forces amb Luis Riba, Aina Sempere, Olga Gibert i Javier Boga.