El premi està convocat en honor al bellaterrenc Frederic Roda
El premi està convocat en honor al bellaterrenc Frederic Roda | Cedida

 

 

La Diputació de Barcelona i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) ha convocat la quarta edició del Premi Frederic Roda de Teatre, dedicat al bellaterrenc i referent del món de la dramatúrgia catalana. El premi, obert aquest passat 6 de maig, està dotat amb 8.000€ i l’edició del text guardonat, amb l’objectiu de donar suport als dramaturgs catalans i la seva obra. 

 

 

  

Des de l’any passat, la Diputació dóna un nou impuls a aquest premi convidant els representants dels espais escènics municipals a formar part del jurat. El premi de l’edició 2018 va ser per a la peça “Lamarr: natura morta” de Carles Batlle i anteriorment els guardonats havien estat Lluïsa Cunillé per “Boira” l’any 2014 i David Plana per “Els encantats” i Josep Maria Miró per “La travessia” l’any 2015.

  

 

 

 

Creat l’any 2014 per l’ADB, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i el suport d’Òmnium Cultural, el premi ret homenatge a la memòria del dramaturg de Bellaterra, Frederic Roda, qui fou una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana en les seves diverses facetes de cofundador de l’ADB, sotsdirector de l’Institut del Teatre, director, pedagog, dinamitzador cultural i crític teatral.

 

 

  

El jurat del premi haurà de triar l’obra guanyadora en funció de la seva qualitat, originalitat, contemporaneïtat i per la utilització dels llenguatges més actuals. Podran participar en la convocatòria els autors majors de 18 anys, a títol individual, amb obres dramàtiques originals, inèdites i no estrenades, amb temàtica lliure. 

 

 

 

El període de presentació de sol·licituds és fins al 28 de juny de 2019. Podeu visitar aquest enllaç per a més informació.