Bellaterra “Villarriba y Villabajo”

by | maig 20, 2019 | Opinió

No sé en quin moment es va trencar la cordialitat i el diàleg entre els de dalt i els de baix, és a dir, el sector EMD i el sector plaça del Pi.

Recordo tot just inaugurat el Club, els responsables de l’EMD ens varen trucar per interessar-se pel Club i es van oferir per buscar vies de col·laboració i donar-nos un cop de mà. Corria l’any 2011, tant el nou Club, com l’EMD havien complert un any.

La meva percepció, totalment subjectiva i personal, es que posteriorment a la festa major on hi va haver la intervenció de la Policia, es va trencar el bon rotllo i ja res va tornar a ser com abans. I no sé perquè.

Fa pocs dies parlava amb una persona molt propera als cercles de l’EMD i em comentava que en tot aquest estira-i-arronsa d’acusacions mútues, que ja no se sap ben bé qui ha començat, els de baix tenen les de perdre, perquè els de dalt tenen el poder… Doncs anem molt malament, no?

El pitjor d’això és que en aquestes situacions, de retruc reben les Entitats, sense tenir cap mena de culpa.
D’una banda l’EMD en surt perjudicada com a ens de representació del poble, quan la gent deixa de creure en els polítics; és aquell tòpic que els polítics van al seu rotllo i que per tal de conservar la cadira tot s’hi val. Si de veritat circulen mentides sobre la gestió de l’EMD, doncs cal seure i explicar-ho. Els debats electorals són una bona eina per axó.
D’altra banda, el Club està sent objecte de campanyes de desprestigi per part d’una publicació periòdica molt coneguda, sembrant la incertesa sobre el seu futur, quan el que pertocaria seria enfortir la confiança dels veïns, si tinguéssim una relació de bon veïnatge dins una comunitat tan petita com la nostra.

Admeto diferències de criteri sobre si el Club ens agrada més o menys com ha quedat, fins i tot la gestió de la Junta és opinable, però abans, si us plau, no publiquem falsedats o mitges veritats, cal recavar informació de primera mà i axó us puc ben assegurar que no s’ha fet.

És el que deia, quan l’objecte de les pedres són les persones, no pots evitar efectes col·laterals de manera que reben les entitats.

Bé, per acabar, em poso públicament a disposició de qualsevol persona que vulgui parlar amb mi per aclarir el que calgui sobre la gestió del Club, la situació actual o el seu futur.

Cal que seiem i parlem, cal sortir de posicions enquistades i trencar prejudicis, que tots en tenim.

Si us plau, acabem amb aquest “Villarriba y Villabajo”, siguem positius.

Jordi Fau, president del Club Bellaterra

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: