Natalia Gil amb altres guanyadors del certamen literari
Natalia Gil amb altres guanyadors del certamen literari | Cedida

 

 

La bellaterrenca Natàlia Gil ha guanyat el primer premi de narrativa en català als Jocs Florals del Vallès pel seu escrit DONES, per retre homenatge a tantes dones. El premi li ha estat atorgat aquest dissabte 18 de maig al Casal de la Gent Gran de Sant Cugat del Vallès, per un text en el qual homenatja a les dones “que fan visibles els referents socials, artístics i científics”, segons ha indicat la mateixa Gil.

 

 

La que fins fa uns mesos era veïna de Bellaterra ha indicat que li ha fet “molta il·lusió haver participat en aquest certamen de tan llarga tradició interrompuda tantes vegades,  restaurada al segle XIV a la Provença (Tolouse) i a Barcelona pel Consistori de la Gaia Ciència i que des del segle XIX s'associa amb la Renaixença i el catalanisme per promoure la poesia i la narrativa poètica”. 

 

 

Gil, recollint el guardó
Gil, recollint el guardó | Cedida

 

 

La 37a edició del premi anual buscava premiar els treballs de poesia i de narrativa de les persones grans del Vallès Occidental i del Vallès Oriental. Gil també va ser al capdavant de l'Espai d'Aprenentatge i Tallers a l'EMD de Bellaterra, on assitien nombroses famílies i alumnes bellaterrencs.